Nahlásenie zmeny priezviska po svadbe na úradoch
Ahojte, mam po svadbe a teda aj nove priezvisko.
Som nezamestnaná na rodicovskej dovolenke. Zatiaľ som nikde nahlásila zmenu. Zaujímajú ma ZDRAVOTKA a SOCIALKA.
Treba tam nahlásiť ci si to zisťujú sami?
(V appke zdravotnej p. mam už nové meno, preto ma to zmiatlo)
Ďakujem !
Mali by si to vediet “tahat” z registra.
Ale napr. v banke si musis ist dat zaregistrovat novy OP.
Mali by si to vediet “tahat” z registra.
Ale napr. v banke si musis ist dat zaregistrovat novy OP.
@moonlight1210 v tatre nebolo treba
@anonym_autor no tak super. Lebo ZP a SP majú lehotu 8 dní na nahlásenie zmien. Preto som sa trochu zľakla...
Takže zatiaľ, kým nemam OP nenahlasujem nikde. Potom si už banky atď poriesim.
Ďakujem 🙂
@anonym_autor U mna to bolo tak, ze isla som so hned vybavit OP a napriklad nova karticka poistenca mi prisla sama od seba tusim o 2-3 dni.
@moonlight1210 v tatre nebolo treba
@babushkaem ale asi si zatiaľ len bežný užívateľ, ak by si dačo žiadala nové, úver, fondy atď tak budeš asi potrebovať nahrať nový doklad, oni tvoj OP nemajú, aspoň ja som to tak mala.
@babushkaem ale asi si zatiaľ len bežný užívateľ, ak by si dačo žiadala nové, úver, fondy atď tak budeš asi potrebovať nahrať nový doklad, oni tvoj OP nemajú, aspoň ja som to tak mala.
@anonym_c12a1a no presne preto som im volala. A vtedy som žiadala o novy op, meno som uz mala zmenené ale nie v appke, a ona ze ked si prevezmem op tak sa mi to automaticky zmení. Ale je pravda ze vsetko uz mam, zas napríklad na Hypo by dom aj tak musela ist osobne do banky, ci?
Pozri si to teda teraz priamo v apke, ake tam mas udaje o OP - ci tam mas uz nove cislo OP alebo nie. Je to easy a vies na com si.
Ja uz vo vseobecnosti velmi neverim, co pracovnici vravia na infolinkach, velakrat mi dali nespravne informacie, ci uz v banke, na urade alebo v leteckej spolocnsti, doveruj ale preveruj.
Pozri si to teda teraz priamo v apke, ake tam mas udaje o OP - ci tam mas uz nove cislo OP alebo nie. Je to easy a vies na com si.
Ja uz vo vseobecnosti velmi neverim, co pracovnici vravia na infolinkach, velakrat mi dali nespravne informacie, ci uz v banke, na urade alebo v leteckej spolocnsti, doveruj ale preveruj.
@anonym_c12a1a aha teraz citam, ze ho este nemas. tak ked ho prevezmes, tak si to pozries.

Socialka sama a do zdravotky som pisala ja, len psom chcela novy preukaz, ale podla mna aj zdtavotka by so to sama zistila. Dokonca aj Tatrabanka sama, a uz mi dnes aj z Telekomu volali a oslovili ma novým priezviskom