Napadnutie dieťaťa orlom z domáceho chovu
Dobry den, stala sa nam kuriozna vec. Na prechadzke v prirode na mna a maleho syna zautocil orol z domaceho chovu. Ostali mi roztrhane oblecenie a skrabance po tele od bitky. Volali sme policiu, po dvoch mesiacoch nam oznamili, ze pan nespravil ziaden priestupok. Nema v zaujme nam uhradit ani spachane skody. Viete mi niekto poradit, co s tym? Mam ho dat na sud a vymahat odskodne?
Ak to boli drahé veci,daj právnikovi spísať výzvu na uhradenie škody
@boardistka7 viete dokázať že ten orol bol jeho? Máte o tom nejaký doklad? Ak nie, nie je isté, že súd vyhráte. Chápem že chcete aby platil za vašu ujmu aj aby sa takémuto činu vyvaroval, ale fakt je to na dlhé lakte ak nemáte dôkaz, že vás napadol jeho orol.
@martina1201 bol to jeho orol, mal tu polovny revir, zapisuje sa do pisanky ked tu chodil, orol bol oznaceny, majitel sa priznal ze je jeho.
@boardistka7 tak potom sa poraďte s právnikom čo sa dá robiť. Či sa dá súd vyhrať.
Fuha. Preco nie je zodpovedny majitel? Preco na vas vlastne zautocil?
@margaretka_ neviem boli sme len na prechadzke a znicoho nic sa na nas vrhol. Asi bral dieta za koryst. Jedine stastie bolo, ze som ho drzala nanrukach a chranila vlastnym telom na zemi. Majitel bol o dva kopce dalej...
@boardistka7 preboha, to si neviem ani predstavit ten sok 😲
@margaretka_ bolo to strašne bili sme sa na zemi ako o život , doskriabane celé telo.
Volali sme políciu, celé to prešetrili neporušil žiadny zákon a nič mu nehrozí,jedine dostal zakaz tu s tým orlom lietať. Poľovný revír si môže vybaviť niekde inde a môže sa stať niečo oveľa horšie, keď zaútočil raz môže aj viac krát už sa viac ľudí sťažovalo že im na psov zaútočil. Je to hrozné celé sa mu to prepieklo, niekde ochotný mi ani za roztrhané veci zaplatiť. Vraj preto, že sme naňho nakricali .
Och. To som vobec netusila, ze by bol dravec schopný vobec zautocit na ludi. Na psa by som chápala

@boardistka7 ak ti to stojí za to, tak to daj na súd a uvidíš, len to počítaj, že sa bude dlho ťahať