icon

Nárok na dávku v nezamestnanosti?

nadide
29. mar 2020

Prosim o radu bola som prepustena s 2 mesacnim odstupnym a na narok v nezamestnanosti mi chyba 30 dni kedze som este nebola zahlasit na urade prace chcem ist na PN bude sa mi to ratat este som v 7 dnovej lehote dakujem za kazdu radu.

lucka_ke
29. mar 2020

doplať si dobrovoľný balík poistenia v nezamestnanosti tých 30 dní a vznikne ti nárok na podporu

heidi4
29. mar 2020

A otazka znie???? Pises len oznamovacie vety zlepene do jednej. Ako mame vediet, co sa pytas??? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

nadide
autor
29. mar 2020

@heidi4 pitam sa ci budem mat narok na podporu ked pojdem na PN ak mi chibaju 30 dni ci sa mi PN bude do toho ratat ked uz mam vypoved

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
29. mar 2020

@nadide Nie. Sprav ako píše
@lucka_ke

lucka_ke
29. mar 2020

nie, PN by si mala platenú, ale počas toho nemáš poistenie v nezamestnanosti, čiže ti to tých 30 dní nedoplní, ale teda na PN ísť môžeš, po jej skončení si doplať tých 30 dní a čerpaj podporu

nadide
autor
29. mar 2020

@lucka_ke ďakujem za radu prajem pekný zvyšok dňa.

nadide
autor
30. mar 2020

@lucka_ke zdravým ešte ak môžem tak sa opitam že najprv vyplatiť ten balík na 30 dní a až potom ísť na úrad práce keďže PN nebude obvodná mi nedala

lucka_ke
30. mar 2020

treba sa ísť evidovať na úrad práce do 7 dní od skončenia pracovného pomeru, aby štát platil zdravotné poistenie
potom ísť do Sociálnej poisťovne a prihlásiť sa na dobrovoľné platenie poistenia v nezamestnanosti, keď bude dosť dní na podporu tak sa z dobrovoľného odhlásiť a podať žiadosť o dávku v nezamestnanosti (podporu) tiež na Sociálnej poisťovni

nadide
autor
30. mar 2020

@lucka_ke ďakujem velmy si my pomohla pekný deň.