Nárok na nemocenskú dávku ako doprovod v nemocnici?
ahojte,
min. tyzden moj 7 rocny syn bol hospitalizovany 3 dni na urologickom oddeleni. ja som s nim bola prijata ako doprovod. na oddeleni mi nevystavili tlacivo na osetrovne tym, ze to urobi nasa detska lekarka. tak dneska sme nabehli na kontrolu a na moje prekvapenie aj nasa dr.odmietla vystavit OCR na tie dni, co som bola so synom v nemocnici, ze to moze len od dnesneho dna...kedze predpokladam ze nie som jedina pracujuca zena, kt.
prevadza chore dieta v nemocnici, tak som zvedava na vase skusenosti. prosim nepiste o dovolenke a nahradnom volne, zaujima ma ta pravna stranka veci, bez zneuzivanie nejakeho socialneho systemu. dakujem.
martina, dakujem za reakciu. v nemocnici mi povedali, ze oni nemozu....ze to vypisuje obvodny lekar...ona zase odmietla od toho dna ako som bola prijata s dietatom....tak som obvolala niekolko oddeleni v SP, ze teda nech mi poradia, tak na troch miestach som dostala tri rozne odpovede...dokonca aj taku, ze ja ako doprovod nemam ziadny narok na nemocensku davku.....no ale nakoniec som sa dopracovala k zaveru, ze mi v nemocnici mali vystavit PN-ku s dg. Z 76.3.....ale rozhodne aj nasi statni zamestnanci v tom maju riadny bordel. o zdravotnictve radsej pomlcim.
zaujima, ako riesite vy take situacie?
krasny den vam zelam vetkym,
i.

@inci mali ti ju vystaviť v nemocnici pri hospitalizácii, alebo si sa mala dohodnúť s jeho lekárkou na vystavenie deň pred hospitalizáciou. Obvoďák ti ju nemôže vystaviť pokiaľ ju chceš odo dňa hospitalizácie, to musí potom nemocnica