icon

Nárok na nemocenskú dávku ako doprovod v nemocnici?

inci
26. sep 2011

ahojte,
min. tyzden moj 7 rocny syn bol hospitalizovany 3 dni na urologickom oddeleni. ja som s nim bola prijata ako doprovod. na oddeleni mi nevystavili tlacivo na osetrovne tym, ze to urobi nasa detska lekarka. tak dneska sme nabehli na kontrolu a na moje prekvapenie aj nasa dr.odmietla vystavit OCR na tie dni, co som bola so synom v nemocnici, ze to moze len od dnesneho dna...kedze predpokladam ze nie som jedina pracujuca zena, kt.
prevadza chore dieta v nemocnici, tak som zvedava na vase skusenosti. prosim nepiste o dovolenke a nahradnom volne, zaujima ma ta pravna stranka veci, bez zneuzivanie nejakeho socialneho systemu. dakujem.

martina2001
26. sep 2011

@inci mali ti ju vystaviť v nemocnici pri hospitalizácii, alebo si sa mala dohodnúť s jeho lekárkou na vystavenie deň pred hospitalizáciou. Obvoďák ti ju nemôže vystaviť pokiaľ ju chceš odo dňa hospitalizácie, to musí potom nemocnica

inci
autor
27. sep 2011

martina, dakujem za reakciu. v nemocnici mi povedali, ze oni nemozu....ze to vypisuje obvodny lekar...ona zase odmietla od toho dna ako som bola prijata s dietatom....tak som obvolala niekolko oddeleni v SP, ze teda nech mi poradia, tak na troch miestach som dostala tri rozne odpovede...dokonca aj taku, ze ja ako doprovod nemam ziadny narok na nemocensku davku.....no ale nakoniec som sa dopracovala k zaveru, ze mi v nemocnici mali vystavit PN-ku s dg. Z 76.3.....ale rozhodne aj nasi statni zamestnanci v tom maju riadny bordel. o zdravotnictve radsej pomlcim.
zaujima, ako riesite vy take situacie?
krasny den vam zelam vetkym,
i.