icon

Nárok na PN

5. aug 2022

Poprosím o radu,

momentálne som doma na rodičovskej dovolenke s 2 ročnou dcérou. Dieťa sa nám podarilo cez umelé oplodnenie. V 10/2022 sa chystáme pre súrodenca. K 30.9.2022 ukončím rodičovskú dovolenku a 30.9.2022 by som mala nastúpiť do práce. Manžel pôjde od 1.10.2022 na materskú dovolenku, aby mi bol oporou počas prípravy na ďaľšie IVF. Ja zároveň od 1.10.2022 nastupujem na PN bez toho, aby som odrobila čo i 1 deň. Ak sa vklad podarí, budem celé tehotenstvo na PN, ako pri prvom tehotenstve. Zamestnaná som od 01.11.2014 a pracovný pomer stále trvá.
Základnú mzdu mám rovnakú, ako pred 1. tehotenstvom.

Budem mať nárok na PN?
A následne, ak sa nám vklad podarí, budem mať nárok na materskú? Ak áno, z čoho sa bude počítať?

e1i
5. aug 2022

Nie som si ista, ci aspon 1 den nemusis odrobit aby si mala narok na PN, teda obnovene NP. A MD nebude retazova takze z toho co odrobis, kedze sa vracias do prace

melanta
5. aug 2022

30.9. bude tvoj posledný deň RD a od 1.10. chceš ísť na PN. Chápem správne? Na PN ísť môžeš, platená nebude. Keďže pracovný pomer trvá, na materské nárok budeš mať.

lilinka88
5. aug 2022

Môžeš ísť na PN a budeš mať nárok na platenú,rovnako aj materské. Nie je potrebné odpracovať žiaden deň, iba ukončiť RD. Ale zo zákona by si mala min mesiac vopred informovať zamestnávateľa,že sa vracias do práce