icon

Nárok na podporu po rodičovskej dovolenke?

11. apr 2025

Ahojte, čisto teoreticky, som na rodičovskej.. v novej práci som začala v marci minulého roka, teraz som začala byt na rodicaku. Keď mi skončí rodicak budem mať nárok na platenú podporu vypočítanú z platu ak ukončím pracovný pomer ? Ďakujem

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
nelca0510
11. apr 2025

Ešte máš 2.5 roka,čo bude doma. Môže sa čokoľvek zmeniť.

veronikavathi
11. apr 2025

Ak by si chcela najvyssiu podporu nesmies prscovat pocas RD vobec. Pred ukoncenim TPP je potrebne si vziat 1 den dovolenky a zvysnu preplatit aby sa ti obnovilo poistenie a tak ukoncit TPP.

saxana000
12. apr 2025

@veronikavathi moze pracovat na dohodu o nepravidelnom prijme.vtedy sa jej neaktivuje nezamestnanecke poistenie..

balerina2025
13. apr 2025

@saxana000 vazne? ale ved za tie dni, co pracuje, jej budu platit zdravotne ci pocas RD plati ZP len stat?

saxana000
13. apr 2025

@balerina2025 https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-... tuto je tabulka aj s odvodmi z roznych dohod pekne tam mas rozpisane ktore poistne sa z ktorej dohody odvadza... pri nepravidelnej dohode odchadza poistne zdravotne ale nezamestnanecke nie. A to je dolezite lebo po ukonceni rodicovskej a naslednom narokovani podpory figuruje zena stale od nastupu na matersku ako nezamestnana.. a podporu si dohodou nepokazi .

balerina2025
13. apr 2025

@saxana000 dakujem pozriem