icon

Nárok na pozemok

savoya
21. sep 2023

Moja mama ,ked este zila mala na seba prepisanu rolu,ale nas ujo,jej brat nam ju po dedickom konani,zobral.Ako mam zistit kolko parcelov rola ma na katastralnom urade?A kto je teraz jej vlastnikom?Mame my styri dcery po mame dat uja na sud ?Da sa s tym nieco vobec robit?

kacena4
21. sep 2023

ako vam ju "zobral" mama ju evidentne na neho musela prepísať

syslik81
21. sep 2023

na katastralnom urade musi byt napisany vlastnik a majetok sa neda len tak zobrat .. si si ista ze bola jej ? a akym sposobom bol majetok prepisany na stryka? bolo to zahrnute v dedicskom konani?

maranco
21. sep 2023

@savoya podľa mena vieš vyhľadať vlisty vlastníctva na https://cica.vugk.sk/VL_vyber.aspx

alickapusinka
21. sep 2023

ako mi môže niekto zobrať bez dovolenia moje. Ako mohol jej brat vziať pozemok len tak musela mu ho dať alebo prepísať ale že ujo zobral mame roľu to sa nedá. Ako na papieri je roľa jej tvojej mami ujo si nemôže len tak dobrovoľné vziať niečo čo je papierovo podložene.

obkladac
21. sep 2023

Ujo nebol účastník konania pokiaľ má deti, čiže nemohol zobrať rolu.

zuzanaete
21. sep 2023

Bola rola zahrnuta do dedicskeho konania? Co znamena, ze vam ju zobral? Uziva ju? Rola sa na katastri neda prepisat len tak, ze ujo pride a povie, toto napiste na mna. Vyssie ti uz napisali, kde zistis vlastnika.