icon

Nárok na príspevok po výpovedi v skúšobnej dobe

tomasfoj
7. mar 2025

Ahojte, mám zaujímavú otázku. Cestujem vo vlaku a počúvam zaujímavý rozhovor,...ano, viem, nema sa pocuvat cudzi rozhovor 😃
Uchádzač o zamestnanie bol vedený v evidencii na úrade práce 4 mesiace a po 4 mesiacoch si našiel prácu...podpísal pracovnú zmluvu a vydržal tam len 7dní. Má nárok na poberanie príspevku v nezamestnanosti hneď alebo až po troch mesiacoch od vyradenia z evidencie.
Jeden tvrdí tak a druhý tak. Čo myslíte vy ?

ivanka12311
7. mar 2025

@tomasfoj no ak má odrobené celkovo 2roky tým myslím predošlé zamestnania tak áno.. ináč nie

aliziana
7. mar 2025

@tomasfoj tie 3 mesiace to platí, len keď uchádzača vyradí Úrad práce

tina1549
7. mar 2025

má právo ale nie na nových 6 mesiacov ale už len na tie 2...

tomasfoj
autor
7. mar 2025

@tina1549 presne tak...nakoniec som sa dozvedel, že oni ho vyradili z evidencie lebo im neposlal pracovnú zmluvu , takže porušil pravidlo správania sa na úrade práce...čiže v tomto prípade je na tri mesiace vyradený

katka2602
7. mar 2025

@tomasfoj blbosť...ak ide o pracovnú zmluvu...toto plati len ak nedolozi dohodu deň vopred. A to či mu vznikol nárok na DvN ma na starosti SP.

tiika
8. mar 2025

@katka2602 pracovnú zmluvu nemusí doniesť deň vopred, no možno do nejakého termínu.. 🤔

katka2602
8. mar 2025

@tiika áno podľa zákona má každú zmenu oznámiť do 8 dní, ale ak ju nedonesie nič sa mu nestane, my to zistíme cez SP. Tam nie je pre neho žiadny postih, tj nespolupraca s úradom. Čiže aj keby prišiel opäť do evidencia o ďalší deň, musíme ho zaevidovať. Ja vyvraciam info, že nedoručenim pracovnej zmluve nemôže ísť opäť do evidencie 3 mesiace, čo je blbosť.

tomasfoj
autor
Autor odpoveď zmazal
katka2602
8. mar 2025

A ešte pri nespolupraci s úradom sa vyraduje na 6 mesiacov nie na 3, na 3 sa vyradi ak si dá uchádzač sam žiadosť o vyradenie.