Nedoručená doporučená zásielka
Ahojte, dnes nam prisla uradna zasielka, pokuta za parkovanie. Zistili sme, ze je to uz v poradi druha vyzva na uhradu. Prvu vraj posielali v novembri, nam ale ziadny zlty papierik posta nehodila do schranky. A pritom som 99% v roku doma na HO. Mam moznost sa nejako branit? Napisat staznost na postu? Pri prvej vyzve je zlava z pokuty, pri druhej vyzve treba zaplatit uz plnu sumu. Nejde mi ani tak o tie peniaze, ale pri tretej vyzve by to bola uz exekucia. A v podstate sme nic netusili. Predpokladam, ze tieto "neprevzate" uradne zasielky sa automaticky beru ako dorucene. Netusim ako by sa clovek mohol v takejto situacii branit 🙄
@fanta Nemá to zmysel. Pošta ti odpíše, že doručovateľ ťa nezastihol a nechal oznámenie v schránke. Bude to ich tvrdenie proti tvojmu tvrdeniu.
Tiež sme čakali na doporučenú zásielku, dokonca sme vedeli, že je na pošte. Boli sme tam, že na meno to a to máme zásielku. Pri okienku len fľochla, že treba podacie číslo, že podľa mena to nevie nájsť. Že podacie číslo bolo na oznámení o uložení zásielky Odosielateľ nebol ochotný vyhľadať podacie číslo.
Zásielka sa vrátila odosielateľovi, kde sme si ju osobne zobrali aj s obálkou.
@chrobak7 ano ak je velka posta je problém hladat medzi 1000ks listami bohužiaľ.... ale ak odosielateľ.ma adresny štítok resp vytvorenu zásielku cez eph da sa vyhladat v systeme aj podľa mena 😇 takže kludne mozete povedať nech skusia najst. Systéme podla mena priezviska
do budúcna sú aktivuj schránku na slovensko.sk a nemusíš sa spoliehať na neschopákov na poste
Posta sa vsade vyhovara ze ma malo zamestnancov, akoze mne je to naozaj luto, ale tak toto nie je stratena vianocna pohladnica. Uz sa nam stalo, ze nedorucili kazdorocny predpis na dan, ale tak to clovek vie, ze to ma prist, takze to sme si potom doriesili s danovym uradom. Ale pokuta? Clovek ani nevie ako a pride exekucia.
treba si aktivovat elektronicke oznamovanie zasielok a problem vyriešení
pošta ide do pr..le lebo je to štatny podnik sú vo velkych minusoch a vela zamestnancov bolo prepustenych alebo odišli
@janai1
@minesasubu
choďte už niekam s týmito radami.
Stále sú ľudia,čo nemajú počítač a internet
@minesasubu niekedy nepomôže ani elektronické oznamovanie zásielok. Mám ho a aj tak neoznámili, že mi niečo prišlo a našla som si doporučený list vhodený len tak v schránke. Pritom som bola doma. Doručovateľka sa ani neobťažovala mi zazvoniť, list hodila do schránky a prevzatie podpísala za mňa. To sa stalo minulý mesiac.
@rozculena ale mobil snad majú , ved je to aj cez smsku info
Mne tak nedoručili raz oznámenie o Tom že príde teta z kurately pozrieť ako byvame (riešila som starostlivosť s ex) a raz predvolanie na súd ohľadom nejakých dávok. 😬.
@fanta ahojte, momentálne som nastupila na poštu do zamestnania. (Som tu týždeň aj s cestou.) Veľmi rada si prečítam, s čím nie ste pokojné 😉, aby som sa tomu vyhla. Je pravda, že je málo ľudí, že sa musia všemožne zastupovať a vidím to teraz. Ja som síce na dedinskej pošte, ale veľa záleží od ,,tety,, na pošte, lebo vidím, že moje kolegyne sú ochotné pohľadať zásielku aj podľa mena, aj inak pomôcť. Neviem si ale predstaviť poštu v BA 🙈. Naozaj čakáme pri bránke a zvoníme, častokrát nevidím ani číslo domu, ani schránku ľudia nemajú, alebo nemajú označené.
Alebo zvoníme a zvonček je pokazený a domáci ho nepočuje 🤷🏼♀️.
Držím palce, snáď niekto poradí, kto pracuje dlhšie na pošte ako ja.

@fanta opytat podacie cisla oboch zasielok napisat email na políciu ak je taka moznost resp zavolat vysvetliť....podla.podacich udajov posta vie zistit.kde nastala chyba....a potom.spisat reklamáciu poprípade staznost a to postupit na policiu ako odvolanie