icon

Nefunguje nám svetlo v obci a starosta to už rok ignoruje. Aký úrad nám pomôže?

9. dec 2025

Baby, nefunguje nám svetlo v obci - nefunguje pouličná lampa, životu nebezpečné miesto, kde sa človek môže posmyknut a zabiť v tej tme. Riešime so starostkou dva roky, ona to odmieta riešiť. Kam ďalej, keď s ňou nie je rec a ignoruje aj oficiálne listy?

anonym_9c88d9
9. dec 2025

zavolaj tam Markizu, urobia reportaz a veci sa mozno pohnu

autor
9. dec 2025
@anonym_9c88d9

zavolaj tam Markizu, urobia reportaz a veci sa mozno pohnu

@anonym_9c88d9 ako možno budem musieť🙈ale dúfala som, že možno je ešte aj nejaká iná moznost

anonym_f5494a
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_9c88d9 ako možno budem musieť🙈ale dúfala som, že možno je ešte aj nejaká iná moznost

@anonym_autor a nikomu inému nevadí? Zástupcovi? Poslancom?

autor
9. dec 2025
@anonym_f5494a

@anonym_autor a nikomu inému nevadí? Zástupcovi? Poslancom?

@anonym_f5494a o o to je taká úžasná dedina že až. Zástupca nie je, a poslanci sú traja - dvaja jej súrodenci a jej sused.

anonym_f5494a
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_f5494a o o to je taká úžasná dedina že až. Zástupca nie je, a poslanci sú traja - dvaja jej súrodenci a jej sused.

@anonym_autor veď môžes kandidovať

autor
9. dec 2025
@anonym_f5494a

@anonym_autor veď môžes kandidovať

@anonym_f5494a môžem, len tu je problém, že aj naposledy keď kandidoval chlap, čo aj mal plány, tak pani starostka dostala Vic hlasov, lebo 80% je jej rodina.

Ale to neriešim, momentálne riešim, či je možnosť opravu svetla zrealizovať aj nejak inak, prípadne, či je nejaký úrad, ktorý sa dá kontaktovať. To ma páli viac ako kandidatúra momentálne.

anonym_d619a3
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_f5494a môžem, len tu je problém, že aj naposledy keď kandidoval chlap, čo aj mal plány, tak pani starostka dostala Vic hlasov, lebo 80% je jej rodina.

Ale to neriešim, momentálne riešim, či je možnosť opravu svetla zrealizovať aj nejak inak, prípadne, či je nejaký úrad, ktorý sa dá kontaktovať. To ma páli viac ako kandidatúra momentálne.

@anonym_autor nie reč o dedine VM ? 🤣🙈

autor
9. dec 2025
@anonym_d619a3

@anonym_autor nie reč o dedine VM ? 🤣🙈

@anonym_d619a3 ahaha nie, naša je H, ale dobre vedieť, že nie sme jediní 😂

anonym_d619a3
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_d619a3 ahaha nie, naša je H, ale dobre vedieť, že nie sme jediní 😂

@anonym_autor nie nie ste 🤣🤣🙈

anonym_62d8c3
9. dec 2025

Keď bude obecné zastupiteľstvo môžeš tam prísť a v diskusii povieš, aspoň sa musí vyjadriť a bude to v zápisnici.
Ak nezverejňujú záznam so zastupiteľstva tak si to môžeš aj nahrať aby si mala dôkaz.

loyda
9. dec 2025

Oficiálne písomne podať podnet na obecný úrad, nechaj si potvrdiť aj prevzatie. Do 30 dní musia odpovedať. Ak nie, tak podaj sťažnosť, tam už majú povinnosť do 60 dní vykonať nápravu.

anonym_62d8c3
9. dec 2025
@loyda

Oficiálne písomne podať podnet na obecný úrad, nechaj si potvrdiť aj prevzatie. Do 30 dní musia odpovedať. Ak nie, tak podaj sťažnosť, tam už majú povinnosť do 60 dní vykonať nápravu.

@loyda môže písať aj cez schránku slovensko.sk tam tiež má potvrdené prevzatie

chrobak7
9. dec 2025

@anonym_autor A verejné osvetlenie má na starosti obec? Lebo u nás je tým poverená firma Siemens. NA každej lampe je QR kód, ak niečo nesvieti, tak cez QR kód sa to nahlási a vedia presne, ktorá lampa to je.

autor
9. dec 2025
@loyda

@loyda podnet sme už riešili, a mám potvrdené prevzatie doporučené ho listu. Takže môžem sťažnosť? A keď aj tu odignoruje?

loyda
9. dec 2025
@anonym_62d8c3

@loyda môže písať aj cez schránku slovensko.sk tam tiež má potvrdené prevzatie

@anonym_62d8c3 áno, samozrejme, aj elektronicky sa dá ;)

autor
9. dec 2025
@chrobak7

@anonym_autor A verejné osvetlenie má na starosti obec? Lebo u nás je tým poverená firma Siemens. NA každej lampe je QR kód, ak niečo nesvieti, tak cez QR kód sa to nahlási a vedia presne, ktorá lampa to je.

@chrobak7 u nás má obec - dnes dala opraviť dve lampy (pri svojom dome) ale ďalšie dve (z ktorých sme chceli aspoň jednu dá opraviť) odmietla dať aj dnes po opakovanej ziadosti. Mala tu aj plošinu aj elektrikára.

chrobak7
9. dec 2025
@anonym_autor

@chrobak7 u nás má obec - dnes dala opraviť dve lampy (pri svojom dome) ale ďalšie dve (z ktorých sme chceli aspoň jednu dá opraviť) odmietla dať aj dnes po opakovanej ziadosti. Mala tu aj plošinu aj elektrikára.

@anonym_autor A opraviť znamená čo? Vymeniť vypálenú výbojku? Keby som bol na tvojom mieste, tak sa s ňou nenaťahujem a dám to vymeniť sám. Výbojka stojí nejakých 50 € a s výmenou to bude do stovky. Takto sa asi načakáš.

autor
9. dec 2025
@chrobak7

@anonym_autor A opraviť znamená čo? Vymeniť vypálenú výbojku? Keby som bol na tvojom mieste, tak sa s ňou nenaťahujem a dám to vymeniť sám. Výbojka stojí nejakých 50 € a s výmenou to bude do stovky. Takto sa asi načakáš.

@chrobak7 chcela som, ale to mi zasa povedala, že si nemôžem svojvoľne niekoho zavolať. Ale asi to už urobím tak či tak. Nech potom vyskakuje

osky
10. dec 2025
@anonym_autor

@chrobak7 chcela som, ale to mi zasa povedala, že si nemôžem svojvoľne niekoho zavolať. Ale asi to už urobím tak či tak. Nech potom vyskakuje

@chrobak7 tu ide o princip!
Ona nemoze svojvolne len tak neoficialne nieco robit! Si zober,ze sa cosi pokazi na vedeni,alebo pride k urazu...
Kto bude zofpovedny??
Tozo musi riesit starostka.

@anonym_autor preco to nechce opravit?
Pod koho spada obec?
Ved urcite je aj nejake krajske zadtupitelstvo...tam trebs poslat staznost

chrobak7
10. dec 2025
@osky

Ona nemoze svojvolne len tak neoficialne nieco robit! Si zober,ze sa cosi pokazi na vedeni,alebo pride k urazu...
Kto bude zofpovedny??

Pod koho spada obec?

@osky Vždy je nejaké riešenie. Ja viem, že by to mala urobiť starostka, ale ak chce mať svetlo, tak bude dlho čakať.

My sme postavili celú súkromnú ulicu vrátane osvetlenia. Ale obec odmietla pripojiť osvetlenie do siete, lebo vraj súkromná ulica. Iné súkromné ulice v obci boli zapojené, len neviem prečo, našu odmietali. Tak som kúpil cez Aliexpress pouličné solárne osvetlenie za nejakých 40 e a namontoval som to na stĺp cca meter od vrchu. Fungovalo to niekoľko rokov. Asi pred rokom sme odovzdali ulicu aj so sieťami mestu za 1 €. Potom už svetlá zapojili a mohol som ten solár odmontovať.

osky
10. dec 2025
@chrobak7

@osky Vždy je nejaké riešenie. Ja viem, že by to mala urobiť starostka, ale ak chce mať svetlo, tak bude dlho čakať.

My sme postavili celú súkromnú ulicu vrátane osvetlenia. Ale obec odmietla pripojiť osvetlenie do siete, lebo vraj súkromná ulica. Iné súkromné ulice v obci boli zapojené, len neviem prečo, našu odmietali. Tak som kúpil cez Aliexpress pouličné solárne osvetlenie za nejakých 40 e a namontoval som to na stĺp cca meter od vrchu. Fungovalo to niekoľko rokov. Asi pred rokom sme odovzdali ulicu aj so sieťami mestu za 1 €. Potom už svetlá zapojili a mohol som ten solár odmontovať.

@chrobak7 tak toto mi spadla sanka...ako sukromnu ulicu?
Ako sa toto da?

autor
10. dec 2025
@osky

Kto bude zofpovedny??

Pod koho spada obec?

@osky vies čo, ona je úplná klamárka. Pred dvoma rokmi mi tvrdkla, že potrebuje plošinu, teraz mala plošinu, tak že potrebuje iné svetlo, dnes už hovorí, že ona to svetlo teraz nemení, lebo svetla tam niekdy neboli, zvyšné sú z 90tich rokov a tieto sú tu "len" 9 rokov , odkedy sme my postavili dom - to mi dnes do telefónu povedala.

Obecné zastupiteľstvo je jej rodina a sused. Ja neviem či ísť písať na kraj, či ju oni vedia skontrolovať.

chrobak7
10. dec 2025
@osky

Ako sa toto da?

@osky Čo je na tom nezvyčajné? Však všade vznikajú developerské projekty - skúpia pozemky, vybudujú cesty a siete a potom rozpredajú parcely. A cesty sa buď odovzdajú obci, alebo zostanú vo vlastníctve developera, alebo vlastníkov pozemkov (v spoluvlastníctve)

My sme kúpili pozemok od pôvodných vlastníkov na rozparcelovanej oblasti. Bolo tam 11 pozemkov, polovicu si pôvodní vlastníci poľa nechali, polovicu predali. Potom sme sa všetci zložili a vybudovali sme prístupovú cestu s chodníkom a osvetlením a komplet IS pre tých 11 pozemkov. Následne sme si postavili domy.

A nepočul si ešte o uliciach v súkromnom vlastníctve? V každom meste je plno ulíc, ktoré vlastnia súkromné osoby. Naša je už vo vlastníctve obce, ale pozri dole na obrázku - takých ulíc je v Stupave veľa.

chrobak7
10. dec 2025
@osky

Ako sa toto da?

@osky Niektorí si ju dokonca aj uzatvoria rampou a nepustia tam cudzích: