icon

Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?

beezmeenaa
25. okt 2020

Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
Strana
zuzanka2588
25. okt 2020

@beezmeenaa nie v zlom ,ale ako kto zistí či si bola na dobrovoľných testoch??ja napr malú nosím autom ani nevystupim sama ide keďže je zákaz do školy 🧐

meluela
25. okt 2020

@zuzanka2588 napr ze policajt si vypyta certifikat? toto nie je asi uplne domyslene co z povinnou skolskou dochadzkou v pripade ze rodic nejde na test

sasa1310
25. okt 2020

@zuzanka2588 tak ako zistí, či máš vodičák, keď ťa zastaví

mogaa
25. okt 2020

@meluela niektoré školy už dávali vyjadrenia že deti ktoré neboli na testoch(nad 10rokov)alebo rodičia, majú ostať doma....

zuzanka2588
25. okt 2020

@meluela ale veď pokiaľ viem odniesť dieťa do školy je starostlivosť o blízkeho ???ja som napr sama s malou a tehotna dlhodobo na PN ...musíš ísť vonka stat akože v tom rade ,dcerka sama bude musieť ostať sama doma len preto aby som ju mohla 2.11 odniesť do školy 😳😳

sasa1310
25. okt 2020

@zuzanka2588 nie, nie je to starostlivosť o blízkeho. Odvoz dieťaťa do školy je zvlášť kolonka, kde je jasne napísané, že iba s negatívnym testom

aiti
Odpoveď bola odstránená
beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@aiti to môžem 5 dní a co ďalej?

aiti
Odpoveď bola odstránená
beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@aiti ospravedlniť bez lekára môžem 5 dní. Inak treba od lekara

sasa1310
25. okt 2020

@beezmeenaa a prečo nejdeš na testy?

beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@sasa1310 len zisťujem aké sú možnosti. Lebo je testovanie dobrovolne ale vlastne nie je. Nemám chuť sa dat testovať. Mam vážnu diagnózu a príde mi to rizikové. Ja sama nikde medzi ludi nechodím. Iba k lekárom keď treba.

aiti
Odpoveď bola odstránená
beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@aiti asi tam zajtra zavolám, nech viem co sa da a co nie

beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@aiti len som myslela ci niekto nevie ako to celé vlastne ma fungovať. Už som mala chuť aj do telky volať, nech sa pýtajú kompetentných ktorí celé toto vymysleli, že čo vlastne mame robiť, lebo nám na otázky nik neodpovie. Ja by som mohla ísť kľudne do obchodu, ale s dcérou do školy nie, aj keď by som v podstate ani z auta nevystupila...

michalka4193
25. okt 2020

Karanténa ma byt 10 dní keď si nebola na teste a nie 14 hovoril to matelko

beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@michalka4193 10 dní a po druhom testovaní zas 10?

znama
25. okt 2020

@beezmeenaa este ti nikto nic nepovie, pretoze nevedia... Zname su obmedzenia len do 2.11.2020, obmedzenia na dalsi tyzden budu zname mozno tak stvrtok-piatok

aiti
Odpoveď bola odstránená
beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@znama áno ved práve. Vychádzam z toho co majú Oravci a zvyšok skoršie testovaných.

beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@aiti hej aj nad tým som rozmýšľala. Ze poviem ze idem do obchodu. En medzi tým pribrzdiť pri skole aby mohla dcéra z auta vyskocit😄. No ale človek nevie na koho natrafí. Včera vraj v nejakej nemocnici rodila žena pri policajtoch a dieťa jej po pôrode hneď zobrali lebo odmietla test. Našťastie sa s kontaktovala rodina s právnickou a už je to ok.

veronikaszabova
25. okt 2020

@beezmeenaa od 2.11 do 15.11

aiti
Odpoveď bola odstránená
beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@veronikaszabova viete mi dat prosím link alebo odkiaľ mate túto informáciu. Ja to nikde neviem nájsť. No inak kto zaručí že to zas nepredlzia.

beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@beezmeenaa no áno. Koľko si necháme, toľko nám naložia.

hanka_se
25. okt 2020

@beezmeenaa ja na testy tiez nejdem. A co sa tyka zdravotneho stavu, ten nemusi nikto nikomu dokazovat, jedine tak lekarovi. Nemate povinnost ani policajtovi, vojakovi a uz vobec nie ucitelovi cokolvek o vasom zdravotnom stave hovorit a dokazovat. Ak vas zastavi policajt v aute, moze si pytat akurat tak vodicak a obcanak a veci ohladne auta 🙂

mogaa
25. okt 2020

@aiti tak neviem, ale podľa mňa ak odmietla test mali s ňou teda rodiť akokeby bola nakazená - teda v tých skafandoch a ju potom na samotku aby neohrozila ďaľší personál....určite nešlo o PCR test ale buď o rýchlotest alebo antigénový...to čo už je že si môže povedať že nechce byť testovaná? a keby nakazila doktora a následne sa nakazil daľší personál?

beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@mogaa človek má slobodnú vôľu. Aj lekárovi môžte odmietnuť navrhovanú liečbu. Oni ale prisahal. Myslím lekári. No ale keď chodia študovať koli iným pohnutkam tak to tak vyzerá. Keby prišiel HIV pozitívny tiež ho nešetria. Navyše nikto Vám nikdy nezaručí že od niekoho niečo nemôžte chytiť. Najviac ludi sa nakazí práve v nemocniciach. A práve tích, ktorí sú na tom najhoršie...

beezmeenaa
autor
25. okt 2020

@hanka_se áno ale nemám chuť to skúšať na vlastnej kozí a s malým dieťaťom v aute...

meluela
25. okt 2020

@zuzanka2588 nie, to je doprovod dietata do skoly a to bude po celoplosnom testovani mat vynimku iba pre tych, co boli testovani a su negativni

Strana