icon

Neodbytný záujemca ma neustále zasypáva telefonátmi. Kde to môžem nahlásiť?

23. mar 2021

Predávam na jednej stránke jedálenský stôl aj so stoličkami. Od vtedy mi nejaký zaostalý človek vyvoláva asi za posledný deň z 10 rôznych čísel, ktoré postupne blokujem, a jeho štýl v sms-kách je úplne rovnaký, zaostalé vyjadrovanie, gramatické chyby a podobne. Predpokladám, že to je človek z menšiny, lebo má nejako veľa známych, ktorí mu požičiavajú mobil. Už som ho párkrát odbila, že inzerát nie je aktuálny, že mu to nepredám, lebo nechcem mať opletačky s takými ľuďmi. Vkuse sa ma vypytuje, či môže po to prísť hneď, a podobne. Čo mám ale robiť, keď mi neustále vyvoláva z iného čísla, pritom už asi 10 je ich zablokovaných? Zmeniť kartu veľmi nechcem, ale dá sa to niekde nahlásiť? Ďakujem vám veľmi pekne.

klip0
23. mar 2021

Neodpis uz ani na jednu sms, ved ho to prejde za chvilu neboj

syslik81
23. mar 2021

posli mu adresu na opacny koniec slovenska ... nemozes nic okrem ignorovania

avril299
23. mar 2021

nahlasenie Ti nepomoze, lebo sa Ti nevyhraza a ani nic take, len proste otravuje a este ak aj stale z ineho cisla... no asi Ti poprajem len pevne nervy a ignorovat, snad nebude toto robit do nekonecna 🙏

petulda333
23. mar 2021

A nie je jedno komu to predas? Ja som jednym predala kocik. Tiez sa mi na inzerat ozvali len cigani, teda asi 15 ciganov a 3 biely. Jeden pan bol ochotny prist hned, tak som predala. Ich peniaze maju rovnaku hodnotu ako nase

elizabet173
23. mar 2021

veď mu ho predaj, povedz mu, že pre veľký záujem je cena dvojnásobná 🙂

autor
23. mar 2021

@petulda333 ja mám tiež skúsenosti s cigánmi, preto nie som z toho nadšená. Neustále zjednávajú cenu, sú neodbytní a stále sa vyhovárajú...samozrejme, existujú aj slušní, z ktorými nemám problém, ale tento prípad to zrejme nebude..ďakujem vám za rady, dúfam že to nejako vydržím a nebudem už odpisovať.

petulda333
23. mar 2021

Ako vies, ze nebude? Mne tiez pisali s takymi chybami, ze bol problem desifrovat spravu, ale boli velmi slusni. Po prichode domov, kocik poskladali a odfotili a dakovali aky krasny kocik maju.

sirka9
23. mar 2021

@petulda333 žeby podľa prístupu? ak by bol normálny, tak ju neobťažuje z milión čísiel, ale pochopí, že to proste nedostane.

petulda333
23. mar 2021

@sirka9 vobec to nemusi byt ten isty. Mne pisali viaceri, nielen sms ale aj na messenger a text podobny s podobnymi chybami. A jej pristup je aky? Nepreda lebo cigan?! 🙄

sirka9
23. mar 2021

@petulda333 tak, predpokladam, ze ho po hlase pozna uz. a ano, niekto si cigana do bytu alebo domu nepusti. nevieme akym stylom komunikuje s nou, ale je to jej rozhodnutie komu preda a komu nie. to nedava nikomu pravo ju obtazovat.

deti95060810
23. mar 2021

@petulda333 tiež by som si cigánov nepustila do dvora... 😉

petulda333
23. mar 2021

@sirka9 pise o sms, ze ma rovnaky styl... A len si mysli, ze asi to je ten isty...

petulda333
23. mar 2021

@sirka9
@deti95060810 a preco by mala do bytu ci domu ho pustit? Nalozim do auta a stretnem sa mimo niekde

mon2523
23. mar 2021

je tu moznost udat inu adresu na stretnutie ako to by nejaky problem byt nemusela a vzdy si mozes so sebou niekoho vziat. napis mu ze je velky zaujem a pridaj tam nejaku sumu navyse, mozno ho to odradi

nelca84
23. mar 2021

Keď chcem niečo predať, tak mi je jedno komu to predám. My sme tak predali cigánom staré auto, stretli sme sa pred tescom, spravili dve kolečka po parkovisku, zaplatili, odišli, vybavené. Ešte aby ti ten stôl neostal nakoniec.

midori123
23. mar 2021

@petulda333 a tebe o co ide? Autorka sa rozhodla ze mu ho nepreda. Bodka.
Aky ma na to dovod, je ciste jej sukromna vec a kazdeho prd do toho. Jej otazka znela inak, tak nechapem co sa do nej navazas...
Citaj s porozumenim. Ucivo este zo zakladnej skoly

larisa
23. mar 2021

Ved mu to predaj. Ved niekde na ulici predaj. Ved veľmi to chce. Ja by som mu predala.

ivaa_
23. mar 2021

Keby ma niekto takto obťažuje, v žiadnom prípade mu nedávam svoju adresu 🙂 autorku úplne chápem

petulda333
23. mar 2021

@midori123 kde sa do nej navazam? Lebo sa opytam, preco nepreda? Keby ju bombardoval biely bola by ticho. To nie je navazanie, to je realita. Sama napisala, ze ma s ciganmi skusenost, preto nereaguje. Bodka

dadis
23. mar 2021

Ja sa nestacim cudovat, kolko rasistov je medzi zenami. 🙄 A @autor neinzeruj, ak nechces, aby ta otravovali neznami ludia.

larisa
23. mar 2021

@dadis tiež si to myslim. Ved koľko bielych ľudí su podvodníci . Skoro každý deň sa tu niekto sťažuje ako ju oklamali v bazare. Ved ked chcem predať napríklad kočík tak predám prvemu zaujemcovi je jedno akej pleti je. Ale autorka radšej zaujemcov zablokuje lebo podľa nej su to cigáni 😮😮 Ona ciganovi nepredá. Divné že.

midori123
23. mar 2021

@petulda333 a co je teba do toho preco nepreda?? 🤦‍♀️
A nechapem, kde beries tu istotu, ze keby ju bombardoval biely, ze by bola ticho...?!
Si zjavne nepochopila. Otravuje ju nejaky clovek. Moze byt aj zeleny, zlty, fialovy, a lezie jej to na nervy. Otazka znela: co s tym?
A nie, ci ho ma predat. V tomto ma autorka jasno. Bolo by fajn, keby aj ty🙏

petulda333
23. mar 2021

@midori123 ale ona nevie ci je to ten isty a ano jej vec. Ja som sa len tak opytala, odpoved mi je jasna

sendy1977
23. mar 2021

@petulda333 ale iné je predávať kočík a iné stôl s stoličkami. Aj sesternica a kamarátka predávali kočík Rómom. Proste zbalili kočík a dohodli si stretnutie v meste na parkovisku. Sesternica predala hneď, prvému Rómovi, prišiel poobzeral a zaplatil. A kamarátka, hovorila, že podľa prízvuk jej sami Rómovia volali. Niektorí ani na to parkovisko neprišli, iný prišli a chceli za smiešnu cenu a až po dlhej dobe predala. Neviem si predstaviť zbaliť stôl a stoličky a ísť s nimi niekde na parkovisko.

petulda333
23. mar 2021

@sendy1977 no a ja zas v tom nevidim problem. Ja sa snazim najst riesenie a nie vyhovorku

bennn
Odpoveď bola odstránená
autor
25. mar 2021

@bennn ja som striktne napisala do interatu, ze kontaktovat iba emailom. Ale na Bazosi je povinne vyplnit telefonne cislo a ono sa tam zobrazuje.

nominativ
25. mar 2021

@petulda333 ja si myslím, že keby ku bombardoval aj bledo tyrkysovy, tak jej to nie je jedno.

Blbci vedia byť všetci, čudujem sa, že ma niekto tu na MK nervy predávať maličkosti typu body a podobne. No nikdy. Ale povedzme si pravdu, spoluobčania to vedia doladiť do dokonalosti. :D

jana_eyre_2
25. mar 2021

Odkedy som sa snažila predať kočík na Bazoši a volali mi pochybni ľudia (napr. Namna ziapala žena cez telefón, prečo jej kočík nedám zadarmo, ona nemá peniaze) tak som prestala.uplne predávať na Bazoši.. ak potrebujem niečo predať (stáva sa to málokedy, veci už radšej rozdam) uvádzam to len na FB a to iba v skupine svojej obce, či okresu - výhoda je aj tá, že sa ozve človek čo je blízko a tak nemusíme riešiť poštu a podobne..

Vôbec nejde o to, akej farby je človek ale o to, aké nepríjemne je jeho chovanie.. nikomu by nebolo príjemné takéto obťažovanie kvôli stolu..

Na tvojom mieste by som inzerát zmazala, nové a nové telefonaty/sms si nevšimala a dala by som ho niekam inam.. na FB sa ti ozvu pod inzerát a až potom keď vidíš že ide o normálneho človeka, tak si vymeníte kontakt..

bennn
Odpoveď bola odstránená