Neplatenie zdravotného poistenia
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať,ako je to v prípade, ak si ako samoplatiteľ neplatím odvody do ZP? Momentálna finančná situácia mi to nedovoľuje, ani len na splátky platiť. Zatiaľ tam mám niečo nad 100E, a preto by ma zaujímalo od akej sumy to začne riešiť exekútor,prípadne či to závisí aj od poisťovne. Ďakujem.
Zavisi od poistovne, kedy to zacne riesit cez exekutora.
Najprv ta mozno vyzvu na uhradu.
Kazdopadne exekuuju aj sumy pod 100€.
Radsej volaj im, napis mail (nech mas doklad o snahe riesit), alebo doporuceny list.
Nenechaj to tak a necakaj.
Akonahle na to pojde exekucia, suma sa navysi 100 a viac percentne.
Pre priklad: dlh na zdravotke 80€, sudne a exekucne trovy 98€.
Tak ries. Necakaj.
Neda sa evidovat na urade?
a čo takto radšej zrušiť "podnikanie" a radšej sa prihlásiť na úrad práce a nájsť si dočasne inú prácu na tpp alebo aspoň brigádu?
Píšeš, že momentálna finančná situácia ti nedovolí platiť zdravotku ani len na splátky. A čo povie tvoja finančná situácia v prípade, že sa niečo stane, budeš musieť ísť do nemocnice na zákrok/operáciu a budeš musieť ako samoplatca zaplatiť pár tisíc eur? A nie, neodpovedaj, že to sa ti nemôže stať. Lebo všetci, ktorým sa niečo stalo, si mysleli, že sa im nestane. Takže namiesto hľadania informácií o možnej exekúcii radšej hľadaj spôsob, ako nebyť v tejto finančnej situácii.
Určite to rieš, zavolaj tam, pripadne mailom ci osobne, aby aspoň snahu videli, aj keď samozrejme dlh bude rásť, kým ho nesplatis. Nie je to sranda, ako neplatič budeš svietiť všade, keď napríklad pôjdeš k lekárovi, máš nárok len na akútne ošetrenie, alebo potom kes platbu. Exekúcie závisia od poisťovne, v akej výške dlhu už to idú riešiť. Pripadne sa zaeviduj na úrade práce, keď teraz máš také finančné problémy. Ale jednoznačne to rieš, nehraj "mŕtveho chrobáka" dlhy len narastajú
ak máš dlhy na zdravotke, jednoducho ťa lekári neošetria. ...
@deti95060810 to s lekármi mi je samozrejme jasné,skôr ma zaujímal ten exekútor. Ďakujem za odpovede 🙂

A ty si uvedomuješ, že ak ochorieš tak si budeš všetko platiť ak budeš tam mať nedoplatky? Častokrát si to lekári overujú, ale môže ti faktúra prísť aj dodatočne. S exekútorom to budeš mač drahšie aj to ošetrenie u lekára.