icon

Nepredĺžili mi bytovú zmluvu

simona63
18. sep 2021

Odarca tohto roku sme sa prestahovali do obecneho bytu ktory nam bol prideleny aj s 2 detmi a s partnerom.
Zmluvu nam dali na 2 mesiace na skusku ci sa nam bude pacit a ci oni bzdu spokojny snami . po 2 mesiacoch nam mala byt zmluva predlzena na rok no nestalo sa tak . susedia sa stazovali pretoze sme sa v jeden den s muzom pohadali podotykam poobede . mame neprijemnu domovnicku ktora nam zariadila aby nam zmluva bola zas predlzena na 2 mesiace . vtedy bolo vsetko ok a zas po tych 2 mes. som konecne cakala zmluvu na rok . nie , zas na 3 mesiace aj ked neboli ziadne staznosti . ok. CO uz.
A ta nam konci k 1.10 . len ze sme sa znovu pohadali a samozrejme uz o tom vedeli na urade . len mi prisiel papier ze do1.10. Mam odovzdat byt . neviem co mozem slravit .. Susedia sa nechcu somnou ani rozpravat vraj som porusila domovy poriadok .. Mam 5r.dceru ktora ma povinnu skolku a nemam kam ist len mimo obce a nikde inde mi dceru nevezmu do skolk bez trv.pobytu. vysvetlovala prosila som ale marne. Poradte mco mozem spravit ..najom si platim pravidelne a hadky boli bezny den nikdy nie po 21:00. Boli to dve hadky 10min. Nerozumiem ci vlastne mozem prist kvuli takej veci o byt s detmi . prosim skusenosti rady. Dakujem

Strana
z2
zmrzlinka2021
18. sep 2021

@simona63
ty sa trapis, ale co pre vyriesenie situacie robi tvoj manzel? ake kroky on podnika?
On ako tvoj muz by sa mal o teba a deti postarat

simona63
autor
18. sep 2021

@zmrzlinka2021 klamala by som keby som povedala ze ho to netrapi a robi si starosti o nas .. Ale to mi nic nevrati spät... Boli sme samozrejme spolu na urade ale nechcu snami nic riesit . susedia tak isto . neotvaraju mi ani dvere ked zaklopem . vedia preco . ani ja ani muz nevieme sa pohnut nevieme ci sa da este nieco s tym spravit 😪

zmrzlinka2021
18. sep 2021

@simona63 nech manzel hlada podnajom alebo vybavuje hypoteku na bytik, staci dvojizbak.
Vobec by som sa nefixovala na ten najomny byt, kde vam nepredlzili zmluvu.

elizabet173
18. sep 2021

@simona63 podľa mňa majú ten byt pripravený pre niekoho iného. Počula som o tom, že zmluva je na tri roky, ale nie na dva mesiace na skúšku a teraz dva týždne pred 1.10. ti príde papier, že sa máš vysťahovať? Je to v súlade s vyhláškou? Neviem, nech ma niekto, kto sa vyzná, opraví, mne sa to zdá postavené na hlavu. Ale na vašom mieste by som hľadala podnájom.

simona63
autor
18. sep 2021

@zmrzlinka2021 ano ten podnajom je jedina sanca len ze neviem ako zo skolkou 😒 hypo riesime dlhsiu dobu len je cech a plus korona moc nam to nevychadza stale ... Dakujem za radu .. Asi by som to mala nechat tak ako to je ale mrzi ma to neviem sa cez to preniest 😒

zmrzlinka2021
18. sep 2021

@simona63 chapem ta, je to velmi neprijemna situacia. Co sa tyka skolky, skus sa poradit so skusenejsimi mamickami, ak uz dieta ma uz povinnu, mozno aj v inej obci musia dieta zobrat do skolky.

simona63
autor
18. sep 2021

@elizabet173 tiez mi toto hovorila znama ze to nie je len tak a nieco za tym bude ale ja stym asi aj tak nic neurobim .

simona63
autor
18. sep 2021

@zmrzlinka2021 skusim dakujem

elizabet173
18. sep 2021

@simona63 máš predsa zmluvu, ktorú vám dali pri nasťahovaní a máš papier, ktorý ti prišiel teraz, že sa máte vysťahovať. Skús osloviť tu na MK nejakého právnika - @draik napr.

nika82
18. sep 2021

tak urychlene hladat, fb bazos
ale ci to uplatite kedze si na rodicaku netusim
napr
https://reality.bazos.sk/inzerat/128364381/pren...

simona63
autor
18. sep 2021

@elizabet173 uz som mu napisala dakujem ti moc .. Dufam ze sa to vyriesi . nechceme vziat detom domov 😪

simona63
autor
18. sep 2021

@nika82 jej dakujem ti toto by bolo fajn uz ked to ma takto skoncit. Nie s peniazmi nemami problem chvala bohu . pozeram byty ale nie kazdy chce deti do bytu a mame nabytok svoj tak skor hladame nezariadene . a tych je malo .

elizabet173
18. sep 2021

@simona63 držím palce

simona63
autor
18. sep 2021

@elizabet173 dakujem

eeffka
18. sep 2021

@simona63 pre 2 obycajne hadky za pol roka Vam susedia neotvaraju dvere? Ako hovoria nasi hokejisti "Tak urciteeee" 🤦‍♀️

simona63
autor
18. sep 2021

@eeffka bolo mi to vysvetlene tak ze ludia co tu byvaju roky niesu zvyknuty na hadky od susedov . a tu su papierove steny tak ze je pocut vsetko . tak asi maju vsetci dokonale vztahy alebo neviem ako si to mam vysvetlit . a ano 2 hadky za pol roka kvoli tomu mi nebola predlzena zmluva to mi povedali na urade. A dvere mi neotvaraju ze vraj preto ze niesu povinny somnou nieco riesit lebo byty patria obci . a ze sa chcu vyvarovat zbytocnym konfliktom . tak neviem co si mam o tom uz mysliet.

danieladeley
18. sep 2021

Nemozes robit nic, akurat si tak hladat druhy podnajom. Byt nie je tvoj, zmluva podpisana do oktobra, majitel nie je povinny ti ju predlzovat, lebo ty chces, s tymto musis realne pocitat ak ides do prenajmu, neviem co by si este chcela ...

simona63
autor
18. sep 2021

@danieladeley nie je to prenajom. Je to prideleny byt od obce. ( mestky byt ) a to je rozdiel .

danieladeley
18. sep 2021

@simona63 aha a aky je to rozdiel?

simona63
autor
18. sep 2021

@danieladeley prepac ale fakt nemam naladu tebe nieco vysvetlovat lebo chces ... Zeny mi tu radia a pomahaju .. Ale tebe o co ide neviem . fakt mam ine starosti . nevies tak neries . dakujem

lindusss2016
18. sep 2021

@simona63 ak ma tvoj muz tpp, tak hypo dostane aj ako cech cez koronu, riesili sme to minuly rok, moj muz je tiez cech a ja stale na rodicaku, cize hypo bola na neho a bez problemov nam ju dali 🤷‍♀️

simona63
autor
18. sep 2021

@lindusss2016 nema povolenie k pobytu . a bolo nam povedane ze bez toho nema narok .

ivkazba
19. sep 2021

@simona63 povolenie k pobytu nepotrebuje. Takže skús inú výhovorku, že prečo neriešite hypotéku. Apropo píšeš, že si nedáš vziať deťom domov. Nájomný byt nie je domov. Domov máš deťom zabezpečiť ty. Budem za zlú, ale neverím, že ide iba o 2 hádky. Proste tam nechcú hlučných susedov. Mesto nie je povinné riešiť tvoje bývanie.

ljzozv
19. sep 2021

@ivkazba presne si napísala môj názor.
Ak boli dve hádky hlučné. Možno aj celková domácnosť je hlučnejšia.
Ak máte problém s peniazmi, čo asi máte, keďže hneď vysvetlenie prečo to nejde je "korona a Čech", teraz si napísala, že nemá povolenie k pobytu, tak asi ste hlučnejšia domácnosť a to nemusí každému susedovi vyhovovať. Takže to nemusia byť len dve hádky .
Mimochodom ak chceš pomoc od draika, tak mu treba tu napísať. Robí to čo svojom voľnom čase a nemá za to nič. Takže radi tak, aby pomohol aj iným.
Ak chceš ešte iné právne rady, tak napíš aj do skupiny právne poradenstvo, ale najprv si prečítaj pravidlá.

simona63
autor
19. sep 2021

@ivkazba to povolenie k pobytu potrebuje . nie je to vyhovorka . sme v konkakte s finacnym poradcom ktory nam potrvdil slova ze bez toho povolenia to nejde . tak ako nam povedali v kazdej banke . nemam sa preco vyhovarat . nie je domov ? Pre nas ano pretoze tu mame trv . bydlisko kde niekde inde ( podnajme ) velmi tazko .dcera sem chodi do skolky . ja tu pracujem . tak ako inak tomu mam povedat nez domov . prepac ale to ze ma budes chytat za slovicka mi v tejto situaci moc nepomaha .

simona63
autor
19. sep 2021

@ljzozv hlucnejsia domacnost ? Neviem cez tyzden sa striedame mi mladsej dcere pretoze vzdy je jeden z nas v praci . a ta starsia chodi do skolky na pol dna . cez vikend sme malo kedy obydvaja doma a ked to uz tak je snazime sa detmi chodit na vylety pod . ano boli to dve hadky uz som to tu pisala viac krat . mam susedov ktory su bezdetny starsi ludia . panovi som napisala hned ako mi ho odporucili . ( aj to som uz sem pisala )
A s peniazmi problem nemame neviem s coho si to vydedukovala . ale aj to som uz pisala .

danieladeley
19. sep 2021

@simona63 ja praveze velmi dobre viem, len ty asi nie, ze je to uplne jedno ci je to mestsky byt alebo v sukromnom vlastnictve, ked ti konci zmluva, nikto nie je povinny ti ju predlzovat, lebo mas deti, lebo ti neschvalili hypoteku, lebo riesis pobyt, lebo ti tam chodia deti do skoly....to nikoho nezaujima, takze mne nejde o nic ine, len ti vysvetlit, ze s tymto ti tu nikto nepomoze, zvlast nie ak sa stazuju susedia 🙂

nika82
19. sep 2021

ale tak zvlastne ked to najomny byt a zmluvu dali len na dva mesiace na zaciatok sa dava vacsinou na rok alebo 2

ivkazba
19. sep 2021

@simona63 zvláštne, tento rok viem o 3 občanoch ČR, ktorí dostali hypotéku v slovenskej banke bez povolenia na pobyt. Asi mojich 18 rokov skúseností je predsa len málo. A "domov"... nechytám ťa za slovíčka. Nemáte vyriešené stále a trvalé bývanie, takže áno, domov nemáte. Mrzí ma, že odpovede sa ti nepáčia, ale taký je fakt.

nafka0483
19. sep 2021

@simona63 Z akeho dovodu sa fixujes na najomny mestsky byt ked obaja pracujete a s financiami nie je problem?
Taketo byty su vacsinou urcene pre ludi, ktori ten financny problem maju, na deti je len jeden rodic a pod. a komercny najom by neutiahli.

Strana
z2