Nevyplatenie brigády
Prosím o radu. Syn mal brigádu a chodila som mu pomáhať. Teda keď nemohol išla som ja. Bolo to upratovanie. Počas toho pomahania som bola na ÚP. Dotyčný nevyplatil posledný mesiac už sa snim doťahujem dva mesiace cez SMS a peniaze nikde. Povedala som že už pôjdem na inšpektorát práce a on mi že ma udá že som u neho robila a bola na ÚP. Už si neviem rady. Ide o 100,-€
Ďakujem za rady.
Áno. Chodila som tam keď syn nemohol. Učil sa do školy.
neviem čo chceš počuť, zo synom mal zmluvu, syn si neplnil povinnosti, tak mu nevyplatil peniaze. To že si tam pracovala načierno namiesto synáčika neznamená, že má vyplatiť peniaze. Môžete sa zažalovať navzájom a budete spokojní obaja
Mal syn aj dohodu o brigadnickej praci studenta? Odpracovane nemal podla prispevku tak co ma zamestnavatel vyplatit? Zamestnal syna, nie Vas. Aj namiesto Vas chodil niekedy niekto do prace?
A ucit sa moze pred alebo po brigade. Pokial viem su prazdniny
@lenicka6697 Vysokoškoláci prázdniny nemajú 🙂 A okrem toho ak to nebolo vyplatené tak to bolo za jún či ešte skôr a to bol ešte školský rok
tak mas poucenie do buducna.. a teraz to neries cez sms ale osobne. inak, chcela by som vidiet ako ta uda na IP 🙂lebo ty si len ako rodinny prislusnik pomahala .. myslim ze ty by si sa skor vykrutila ako on.. hlavne z toho ze on ta nacierno zamestnaval 🙂 hlavne je sa nebat
@stastnablcha
obaja by dostali pokuty.
@stastnablcha Suhlasim s
@draik . Z nicoho by sa nevykrutila,tiez si bola vedoma,ze neplati odvody,dane....
@evittam ty nieco sa mi mari ze moze za teba vykonavat pracu rodinny prislusnik. musim si to pozriet, raz som mala tak postavenu zmluvu. alebo nejaky odkaz.. ale mozem sa mylit
@stastnablcha No o tom nic neviem. A ak aj ano tak to musis mat v zmluve a musi byt všetko riadne odvedené. Co v tomto prípade je asi ťažko.
@stastnablcha
Rodinný príslušník môže vypomáhať, ale jednak nie vykonávať prácu za iného zamestnanca, jednak musí ísť o výpomoc podnikateľovi, jednak podnikateľ musí byť jemu blízka osoba a jednak vypomáhajúca osoba musí byť dôchodkovo poistená.

@alienka37 No čo chceš pocut? Ty udas jeho-on teba. Nemala si u neho pracovať na cierno. Keď je to len 100Eur to si mohla normalne pracovat aj byt evidovana na UPSVaR.