icon

Niekto, kto pracuje v sociálnej poistovni?

evelka81
19. mar 2020

Ahoj je tu niektora , ktora robi v soc. poistovni potrebujem poradit.

evittam
19. mar 2020

@evelka81 Najlepsie je položit konkrétnu otázku.

evelka81
autor
19. mar 2020

@evittam Som nezamestana teraz v case karanteny a urad prace mi posle postou potvrdenie a to mam spolu so ziadostou a davku v nezamest. poslat na soc poistovnu otazka je na kroru pobocku v Ba a ako je ro s poistenim v nezamestnanosti to treba nieco vypisat alebo to vznikne automaticky podanim ziadosti o prispevok?

evittam
19. mar 2020

@evelka81 Vypisat žiadost o davku v nezamestnanosti a priložiť kopiu rozhodnutia o zaradeni do evidencie uchádzačov o zamestnanie. A poslat do SP. Na ktorú pobočku netusim.

evelka81
autor
19. mar 2020

@evittam dakujem 🙂

sonnenshein
19. mar 2020

@evelka81 Podla info zo vcera - nezalezi na ktoru 🙂

dadula_15
19. mar 2020

Hej hej, je to prakticky jedno. Oni si to prepoľlú keď tak. Nikam hlavne nechodiť, d sa s nimi komunikovať či už cez tel alebo mailom

petrak18
19. mar 2020

Ahoj, prosím chcem sa Vás opýtať. Od júla minuleho roku som začala normálne pracovať. No v otehotnala som a na PN som od februára tohto roku. Čiže ešte nemám odpracovaných 270 dní. Chcem sa teda opýtať, či sa do týchto dní ráta aj PN. Ďakujem Vám za odpoveď a pekný deň prajem.,😇

evittam
19. mar 2020

@petrak18 Ano ak PP trvá

kittyna5
19. mar 2020

@evelka81 treba mať vypísanú veľkú červenú žiadosť a tú zaslať spolu s potvrdením o evidencii na Úrade práce. Každá pobočka má pred vstupom krabicu, kam sa teraz hádžu žiadosti atď. Ak bývaš v Petržalke, tak môžeš poslať priamo do Technopolu, ak v inej časti BA, tak na Záhradnícku 153, to je tá pri Štrkovci.

petrak18
19. mar 2020

@evittam teraz v Apríli by som mala splniť tých 270 dní a PP mi končí 30.06.2020. Čiže nebude to mať nejaký vplyv nato? Nikdy som PN nebola a už vôbec nie ako tehotná, preto som do týchto veci nevyznám 😏 ospravedlňujem sa ak som nechápava.
Ďakujem.

evittam
19. mar 2020

@petrak18 Nie nebude.

petrak18
19. mar 2020

@evittam ďakujem veľmi pekne 🙏😇

szaboova429
21. mar 2020

Dobry den chcem sa opytat som zamestnana v dvoch firmach na 4 hodiny a chcem si uplatnit na koronavirus ocerku s dietatom neviem ci mam napisat obe firmi alebo ako postupovat.Dakujem Szaboova

evittam
21. mar 2020

@szaboova429 Ano môžeš.

szaboova429
21. mar 2020

@evittam dakujem pekne za odpoved ale ci staci iba napisat do ziadosti nazov oboch firiem

evittam
21. mar 2020
szaboova429
21. mar 2020

@evittam dakujem

srsnovana
7. apr 2020

Prosim vas 14 aprila mi konci rodicak..som nezamestnana a muz na očr zatial mam narok na nejake davky este ci jedine len nahlasit na urad prace s ostat nezamestnana doma s detmi kedze nema kto snimi ostat..

evittam
7. apr 2020

@srsnovana Nie nemas.
Muz je na OCR a nemaju deti s kym byt?!

srsnovana
7. apr 2020

@evittam ano lebo od buduceho tyzdna uz pracuju v nudzovom rezime...

nedockavka
Autor odpoveď zmazal
nedockavka
Autor odpoveď zmazal
rutyruth
10. feb 2023

@evittam prosím vedela by si poradiť. Je to také komplikovanejšie. môžem ss? Vďaka

rutyruth
10. feb 2023

Vedel by mi niekto dať radu? Napísala by som sa do správy. Vďaka