Zasahovanie do osobnej slobody a ohováranie - čo to znamená?
Môj ex ma hroznú povahu. Jemu keď niečo poviete co by bolo dobre urobiť začne kričať ze pôjde za právnikom a podá žalobu za zasahovanie do osobnej slobody a za ohováranie. Chce eur lebo nemá prácu nechce pracovať a tak vymysla. O co. Je ten zákon? Asi ho naštudoval a len sa tým zákonom ohana. Sak zasahovanie do osobnej slobody? Nikto mu nechodí na pozemok. Nikto mu nepíše sms. Nevolá. A ohováranie? Kde komu? Ze si v rodine povieme ze nechce pracovať. To je ohováranie? Nerozumiem tomu.
Oháňať sa moze kolko chce, neviem teda z vášho príspevku o co ide, ale na žalobu na ochranu osobnosti musia byt splnene predpoklady, na súde by podľa toho co uvádzate asi tazko uspel, naviac, peniaze teda finančne zadosťučinenie sa priznáva len vo výnimočných prípadoch, takze bezpredmetné
Pokiaľ máte všetko vysporiadané tak mu nič nedávaj, nie si povinná mu ani len dvihnúť telefón. Ak niečo chce nech to dá súd, dosť pochybujem, že uspeje
@zana90 keď som sa odsťahovala ohanal sa sociálnou. Ze budu u mňa každý den. Teraz sa ohana žalobou. Ze mu nebudeme príkazovat ako ma žiť. Ísť do práce. Učiť sa so synom namiesto hrania PC hier atď.. Skratka začne tým ze zajtra ide za právnikom a ja a moja rodina budeme cvakat za ohováranie jeho osoby.. Pritom nik ho neohovara.
Nečakala by som na neho a ja by som žiadala i zverenie dieťaťa to mojej starostlivosti a zároveň upraviť styk z otcom na pár hodín týždenne, ak nepracuje z čoho ti platí výživné na dieťa?
Tak ak ho nik neohovára, neviem co sa rieši, to ze ja niekomu poviem ze zajtra pojdem za právnikom, nic neznamená ..
@matullienka neplatí. Nepodala som papiere.. Mal by platiť 25 eur ze?
No mal by platiť toľko koľko určí súd, byť tebou dám si to čím skôr do poriadku
Tvojmu príspevku síce nerozumiem ale povedať o niekom, že nemá prácu keď ju nemá nie je ohováranie ani zasahovanie do osobnej slobody. Požiadaj si o zverenie dieťaťa a výživné, inak s ním nekomunikuj.
ale ved ho nechaaaj, nech ide za pravnikom. Myslis, ze ho bude mat z coho zaplatit? ved len poradenstvo su stovky eur, kde to este nieco riesit :DDD
Ja sa divim, ze vobec ho riesis. Odstahovala si sa, poziadaj sud o to, co zeny pisu.. a minimalne vyzivne je 26EUR, ALE to je minimalne, ty si ziadaj tolko kolko ta dieta stoji (resp polovicu), sud mu vysvetli potom, ze si ma najst pracu :D a som zvedava ci aj ten napadne kovli ohovarianiu. Ja nerozumiem co sa s nim natahujes.. pories svoje veci, a viac s nim nekomunikuj. A nech si zije ako chce.
Preco nemas dieta zverene do opatery, urcene vyzivne a upraveny styk otca s dietatom? Tym si mala zacat hned druhy den ako si sa odstahovala. Zajtra chod na sud a vyries v prvom rade toto. Potom sa moze on ohanat zalobami.
A prečo ty riešiš svojho EX? Aha teraz čítam, že neplatí výživné. Veď podaj trestné oznámenie nech chlap vidí, ako to beží v praxi 😁
Vie o tom ,že aj keď nezarába, alebo teda nechodí do práce,má platiť na dieťa výživné a teda určite nie to minimum.Len si daj žiadosť na súd a pýtaj adekvátne výživné na dieťa
Nerieš exove blbé reči, ries vaše dieťa - aby biotatko platil výživné. Čiže si zrataj všetky náklady, všetky čo máš na dieťa aj na seba, podaj návrh na súd a súd rozhodne. Nie podľa toho že ex nepracuje, ale podľa toho aké má vzdelanie, profesiu a podľa ponúk na zamestnanie v jeho odbore v širšom okolí.
Takže k návrhu si priloz nejaké inzeráty, kde sú uvedené platy v jeho profesii, súd na to prihliadne a určí výživné z toho možného predpokladaného príjmu.
Aj keby neplatil, môžeš dať exekúciu, a vybaviť náhradné výživné od štátu
Ostatné - načo s ním debatujes, dvihas mu mobil, a niečo mu hovoríš, okrem času keď sa idete dohodnúť okolo dieťaťa.
Mmch.tvoj príspevok je napísaný veeeeľmi chaoticky

Vsak nech kludne poda trestne oznamenie. To ci je opravnene rozhodne sud.