icon

Občiansky pre dieťa

lllperko
15. okt 2022

ahojte, prosim vas, dostali ste uz OP pre vase dieta? citala som, ze do konca roka by mali dostat vsetky deti automaticky, od 0-15r tusim, a mal by prist domov. tak by som rada vedela, ci to pride alebo mam radsej vybavit. dakujem 🙂

lucka_ke
15. okt 2022

príde

liloastitch
15. okt 2022

@lllperko prísť príde, akurát je bez fotky a slúži len ako náhrada kartičky poistenca. Ak chceš s dieťaťom na ten občiansky aj cestovať musíš mu vybaviť s fotkou.

elis248
15. okt 2022

Moji chlapci majú 2r9m a 11m a zatiaľ ešte nič neprišlo. Ale chceme im vybaviť aj s fotkou nech môžeme chodiť na výlety aj do Česka, keďže bývame kúsok od hraníc.

wiccawicca
15. okt 2022

@lllperko nám prišiel automaticky ani sme oň nežiadali

matkahelka
15. okt 2022

@lllperko a naco ho tak surne potrebujes? ved je to len ekvivalent karticky poistenca. je bez foto, cestovat s nim nemozes.

macilaci
15. okt 2022

@wiccawicca nám tiež. 2 týždne po vybavení pasu.

liz_lemon
15. okt 2022

my sme nic nedostali, ale vybavili sme si tie s fotkou, aby sme mohli cestovat

maranco
15. okt 2022

Štát pozastavil vydávanie e-občianskych bez fotky. Pri eZdraví s nimi rátali od januára
Ministerstvo vnútra z kapacitných dôvodov nedokáže do konca roka rozposlať čipové doklady bez fotky seniorom a deťom.
Rezort preto inicializuje posun termínu v zákone, stane sa tak druhý rok po sebe.
https://zive.aktuality.sk/clanok/h5KhzJr/stat-p...

maranco
15. okt 2022

Nerozumiem tomu prečo sa to už u lekára nepoužíva pre tých čo majú občiansky s čipom, ale čakajú kým budú mať všetky deti a seniori občiansky s čipom. Tak by mohli otestovať či to drahé e-zdravie vôbec bude fungovať.
U lekára som ani tie čítačky kariet pre pacienta nevidel.
Aspoň by minimalizovali tieto prípady
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/doktorka-si-uctuje-cez-moje-rodne-cislo-i-napriek-tomu-ze-k-nej-nechodim/

kvietok2891
15. okt 2022

@liloastitch moje deti ho majú už 2 roky majú 8a9rokov ja mam aj s fotkou tak nám už ďalší nepríde?

liloastitch
15. okt 2022

@kvietok2891 toto ti neviem povedať presne,ale myslím, že nie. My už máme druhý s fotkou pri synovi keďže tam je platnosť krátka a bez neprišiel a ani ho nečakám.

lllperko
autor
15. okt 2022

hm, takze ak chapem spravne, ked budeme chciet ist napr. do Polska, ten bez fotky pouzit nemozme. tak to si potom radšej vybavím. dakujem za pomoc 🙂

wiccawicca
17. okt 2022

@macilaci presne aj nám po pase. Bolo mi divné, čo nám mohlo prísť od nich, reku pas máme a on to bol občiansky bez fotky, neviem načo nám bude.