icon

Obe priezviská po svadbe

erika7102
15. máj 2025

Ahojte, idem sa vydávať v roku 2027 a chcela by som si nechať moje priezvisko za slobodna. Budeme mať katolícku svadbu v kostole a vôbec sa v tom nevyznám. Je možné si nechať priezvisko za slobodna s priezviskom môjho budúceho manžela? Ako to funguje?

sisa_s
Autor odpoveď zmazal
kalifka
15. máj 2025

Aj mi sme mali svadbu v kostele a mám obe priezviská

sara07
15. máj 2025

môžeš, ty si môžeš nechat aj svoje rodné priezvisko, zákon povoluje obe možnosti

drahomirrra
15. máj 2025

áno, je to možné, tiež to tak mám 🙂

bessie12
15. máj 2025

@erika7102 je to možné. Svadbu máme budúci mesiac (civilná), ale nechávam si aj svoje rodné priezvisko. Páči sa mi a nosím ho celý svoj život, takže neviem si predstavit ho nemať.

jaskolka
15. máj 2025

Jasné,že môžeš, prvé priezvisko bude manželove a potom tvoje rodné.

marth16
15. máj 2025

@erika7102 ako už bolo písané tak je to možné úplne v pohode, len doplním že už si môžeš vybrať poradie

jaja20
15. máj 2025

Ja som sa vydávala pred 23 rokmi a tiež som si chcela nechať aj pôvodné priezvisko, ale pani na matrike mi odvrkla, ževraj čo si myslím, že som filmová hviezda? 😅
Tak mám len manželove.

nelka93
16. máj 2025
@jaja20

Ja som sa vydávala pred 23 rokmi a tiež som si chcela nechať aj pôvodné priezvisko, ale pani na matrike mi odvrkla, ževraj čo si myslím, že som filmová hviezda? 😅
Tak mám len manželove.

@jaja20 panie na matrike boli mimo všade. Sestre nechceli zapísať meno podľa výberu, a len preto, lebo v kalendári bola verzia s A na konci. Pritom úplne básne meno a spolužiačka, ktorá bola starsia ho mala.