icon

OČR cez vianočné prázdniny spolu s dovolenkou manžela

lucia0211
24. nov 2025

Dobrý den,prosím Vás čo sa po novom dá čerpať cez leto očrka rodičov deti v materských školách,dá sa aj cez Vianočné prázdniny?Ak áno,môžem si danú očrku ja čerpať na dcérku a manžel si zobrať v práci dovolenku ???

cyberk
24. nov 2025

Ano da ;)

anonym_3bfcec
24. nov 2025

Naco OCR, ked manzel vezme dovolenku? Dieta s jednym rodicom nevydrzi? A vlastne, naco si bude cerpat muz dovolenku, moze ist on na OCR s tebou a ty zase s dietatom.

13uzivatelka11
24. nov 2025
@anonym_3bfcec

Naco OCR, ked manzel vezme dovolenku? Dieta s jednym rodicom nevydrzi? A vlastne, naco si bude cerpat muz dovolenku, moze ist on na OCR s tebou a ty zase s dietatom.

@anonym_3bfcec možno už nemá toľko dovolenky a chce byť spolu s rodinou a nebyť v práci. Ak to žiadnej kolegyni nenarobí problémy, tak prečo nie

anonym_3bfcec
24. nov 2025
@13uzivatelka11

@anonym_3bfcec možno už nemá toľko dovolenky a chce byť spolu s rodinou a nebyť v práci. Ak to žiadnej kolegyni nenarobí problémy, tak prečo nie

@13uzivatelka11 kazdy chce volno cez sviatky, ma si setrit dovolenku.

a0
24. nov 2025
@anonym_3bfcec

@anonym_3bfcec na to sa autorka nepýtala. 🙃

lucia0211
autor
24. nov 2025
@anonym_3bfcec

@anonym_3bfcec máme obidvaja dovolenku ale kým mne ju dajú a manžel ju žiadal mesiac dopredu,jemu nedaju !!Takže tak !

letfenixa
24. nov 2025
@lucia0211

@anonym_3bfcec máme obidvaja dovolenku ale kým mne ju dajú a manžel ju žiadal mesiac dopredu,jemu nedaju !!Takže tak !

@lucia0211 tak potom manžel na OČR, nie?

anonym_3bfcec
24. nov 2025
@lucia0211

@lucia0211 ale tak samozrejme, ze medzi sviatkami teraz nemozu mat dovolenku alebo OCR vsetci, co maju deti.

sissy27
24. nov 2025
@lucia0211

@lucia0211 no a teraz si predstav, ze by dali cez vianoce dovolenku vsetkym. Uplne vsetkym. Lekarom, pumparom, policajtom, hasicom, pracovnikom technickych sluzieb, osetrovatelom zvierat, sanitarom, osetrovatelom v dsskach, vodicom verejnej dopravy, pracovnikom elektrarni, plynarni aj vodarni, fakt uplne vsetkym. Ved kazdy chce byt s celou rodinou doma na sviatky, nie?
Nebolo by to super, keby to bolo takto rovnako pre vsetkych? 🤩
A teraz vazne - asi je nejaky dovod, preco muz tento rok dovolenku nedostal, mozno ju mal minuly rok, alebo bude mat buduci, tak sa to bezne vo firmach robi. Ved hadam nebude robit nonstop tyzden vkuse, ze ho ani nestretnes. Inak ked som robila vo firme, kde sa robilo aj cez sviatky, tak ak sa niekto hodil pn / ocr na tieto dni, tak sa mu odrazilo ako na odmenach, tak aj na ziadosti o dovolenku cez akekolvek dalsie sviatky. Tak keby si sa chcela potom cez nejake letne prazdniny alebo sviatky rozculovat, ze muz “zase” nedostal dovolenku, tak si spomen, ze tieto vianoce si ho mala doma. A hlavne nie aby ste sa pohadali, nech neberie tu ocrku zbytocne 😂

lucia0211
autor
Odpoveď bola odstránená
sissy27
24. nov 2025
@lucia0211
Odpoveď bola zmazaná

@lucia0211 to je mile, ze teba nezaujimaju druhi, ale zaroven by si chcela, aby druhych zaujimalo co chces ty 😂
Predpokladam, ze cast vodicov dovolenky dostala a cast nie - normalna vec. Tvoj muz si vybral pracu dobrovolne, nie? Takze ratal s tym, ze bude treba robit aj vikendy a sviatky. Zadarmo do tej prace tiez nepojde.
Ale ved nech sa na tu ocr da, len ako som pisala vyssie - nepindaj, ked to bude mat dosledky.

amdornik
24. nov 2025

@lucia0211 ja ti nerozumiem. najprv píšeš:
môžem si danú očrku ja čerpať na dcérku a manžel si zobrať v práci dovolenku ???
a potom píšeš:
máme obidvaja dovolenku ale kým mne ju dajú a manžel ju žiadal mesiac dopredu,jemu nedaju
tak dajú mu ju alebo nedajú?
a áno, môžeš čerpať OČR. ak má však muž problém s dovolenkou, tak je predsa logickejšie, aby šiel na OČR on...

anonym_1ab3d5
25. nov 2025
@lucia0211
Odpoveď bola zmazaná

@lucia0211 takze muz ide na ocr nie? ved si daka dopletena 🙂

motylik2559
25. nov 2025

@lucia0211 Ahoj, ved pises,ze tvojmu muzovi nedaju dovcu, tak preco sa pytas na to,ze ty OCR a on dovcu? Inak suhlasim s prispevkom vyssie,ze keby takto dali kazdemu volno cez sviatky...Teba mozno nezaujimaju druhí, ale aj tí druhí maju rodiny, nie iba ty a tvoj muz. Nemam rada tuto nepravost. Nastastie v tejto praci co som to mame na striedacku rok po roku..ale v predoslej praci mamicky s detmi zakazdym vyskakovali na bezdetne, aby oni makali lebo oni maju deti...Ako preco? Ved aj tie bezdetne maju rodinu, s ktorou chcu travit sviatky, maju surodencov, rodicov, netere, synovcov, babky, dedkov...a ano maju na volno rovnaky narok ako tie s detmi. Chvalabohu za to kde som teraz uz 3 roky, kde to sefka nastavila tak,ze bez ohladu ci deti clovek ma alebo nema, tak na striedacku. A ked sa niekto dal ocr, pn prave na sviatky co bolo celkom okate, tak ano potom to bolo riesene neskor...jedna kolegyna to takto vcelku vyuzivala lebo jej dieta bolo zazracne chore hlavne na sviatky alebo cez leto, ked chcela na poslednu chvilu na termin dovcu a nedostala ju, lebo uz ju mala ovela skor nahlasenu ina kolegyna.Mala veeelmi dlhy neprijemny rozhovor so sefkou a odmeny jej dost ukratili. Nuz ale ved riskni to, kedze tebe su iní ukradnutí...no ale potom tu nepytaj rady prave od tych druhych, kedze teba iní ludia nezaujimaju🤷‍♀️