icon

OČR /PN

ovaaa
29. nov 2021

Dobrý deň žienky prosím o radu ak niekto pracuje na soc. poisťovni. Od 1.12.2021 má byť zmena vyplácania pand. PN z 55 percent na klasíckú t.j platí zamestnávateľ prvých 10dní.
Ak požiadam o pand. PN pred týmto termínom t .j. dnes 29.11.2021 bude mi ešte rátané 55 percent? nedokážem sa dovolať lekárovi, takže žiadosť je na stránke soc.poisdťovni.

alenah31
29. nov 2021

@ovaaa áno - všetky PN, ktoré začnú do 30.11. (vrátane) sa budú vyplácať po starom ako pandemické PN vyplácané SP od prvého dňa.

ovaaa
autor
29. nov 2021

ok dakujem

lilianka28
29. nov 2021

@alenah31 Ak sa môžem opýtať aj ja: teda od 1. 12. pri karanténe vypláca prvých 10 dní zamestnávateľ, tak ako pri bežnej PN?
Alebo od prvého dňa vypláca SP (tak ako bolo do 30.11.) len v zníženej %výške?

ovaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
alenah31
29. nov 2021

@lilianka28 od 1.12. vypláca prvých 10 dní náhradu príjmu pri karanténe zamestnávateľ už ako pri klasickej PN - pojem "pandemická PN" k 30.11. zaniká. SP bude vyplácať až od 11. dňa ak by náhodou musel byť doma pre koronu dlhšie - predsa len nie každý je za 10 dní fit - ja mám zamestnancov, ktorí bola doma a zotavovali sa aj pol roka, dvaja sú doma viac ako 8 mesiacov - jeden stále nechodí☹

matildecom
29. nov 2021

Môžem sa spýtať ak musím byť doma, kvôli zatvorenej škôlke v celom okrese kvôli rozhodnutiu RUVZ, môžem požiadať o pandemicu očr. Dcéra má 4roky a ja som zamestnana? Či ako to môžem riešiť, manžel pracuje v Nemecku, tak s malou musím zostať doma ja. A dokedy môžem zostať na pandemickej očr? Od 17 sú prázdniny to už očr neplatí, či? Ďakujem za každú radu

alenah31
29. nov 2021

@matildecom ano mozete na pandemicku ocr....ci aj od 17.12. sa este uvidi...to budete riesit potom, skratka by ste vyhlasenie davali za cely december. Este uvidime ako sa vyjadri ministerstvo.