OČR počas jesenných prázdnin
Čauko, blížia sa jesenné prázdniny, samozrejme, deti sú doma. Školáci bez pardonu, škôlka je ale tiež tieto prázdniny z technických príčin zatvorená.
Moja otázka je, či OČR podávať len na dni 30 a 31.10, alebo aj na dni 1 a 2.11? Je to síce víkend, ale keď sa berie OČR cez letné prázdniny, tak tiež sa berie aj cez víkend - víkend sa "nevyňa" (jak sa to správne skloňuje ci kokos... Proste sa odpočíta 14 dni, na koľko max môže byť OCŘ a neriešia sa víkendy a pod. Neviete poradiť v tomto prípade?
OCR počas prazdnin sa vztahuje len na letné prazdniny
@natalia328
Určite?
@thirstymonk
Škôlka sa zatvára len na dva dni, nie na obdobie, ktoré by zahŕňalo aj víkend.
@thirstymonk očr sa vzťahuje na všetky voľná, keď je zariadenie uzatvorené zriaďovateľom. A môžte z tohto dôvodu žiadať očr zakaždým. Škôlka Vám potvrdí na tlačive od kedy do kedy je zariadenie uzavreté a ten dátum uvediete v žiadosti.
Pokial.ti skolka potvrdi ze bola zatvorrna mozes cerpat ocr
Prázdniny sú len 30-31.10, takže len na tie dva dni sa môže čerpať.
@natalia328 preco odpovedas hluposti, ked nevies nepis
@thirstymonk samozrejme, že aj cez víkend. Dostanes viac peňazí.
*nevyníma
@natalia328 to nie je pravda. Pokojne Ti preposlem email zo socialky, písala som si o Tom s pani zo sociálky.
@natalia328 hlupost, nie je to pravda
@thirstymonk samozrejme, že aj cez víkend. Dostanes viac peňazí.
*nevyníma
@ankare v OČR je len počas prázdnin , a prázdniny v sobotu už nie sú.. Počas choroby by mohla aj v sobotu.
@natalia328 Škôlky oficiálne prázdniny nemajú, sú zavreté zriaďovateľom. Nárok na OČR má rodič kedykoľvek, keď to zriaďovateľ urobí.
@thirstymonk záleží na tom, aké dátumy ti napíšu v škôlke. tie dni si uplatňuješ OČR
@ibrunova čerpala som si OČR zo sociálky počas letných prázdnin a normálne som tam mala zarátané aj 4 dní vikendu, keďže išlo o 14 kalend. dni.
@ankare áno, ale prátzdniny boli 1.7-31.8,aj cez víkendy samozrejme. Teraz na stránke MŠ čítam, že prázdniny sú 30.10-31.10.takže v sobotu 1.11 už prázdniny nie sú. Takže ak sa môže OČR čerpať pičas prázdnin, tak asi len tie dva dni, keď sú prázdniny. Tiež si si cez letné prázdniny nemohla čerpať OČR v septembri, keď prázdniny skončili 31.8.
@ankare áno, ale prátzdniny boli 1.7-31.8,aj cez víkendy samozrejme. Teraz na stránke MŠ čítam, že prázdniny sú 30.10-31.10.takže v sobotu 1.11 už prázdniny nie sú. Takže ak sa môže OČR čerpať pičas prázdnin, tak asi len tie dva dni, keď sú prázdniny. Tiež si si cez letné prázdniny nemohla čerpať OČR v septembri, keď prázdniny skončili 31.8.
@thirstymonk OČR počas prázdnin je možné čerpať, ak je škôlka zatvorená rozhodnutím zriaďovateľa, nie len z dôvodu plánovaných školských prázdnin.
jesenné prázdniny sú len dvojdňové
@anonym_f958d1 No a čo? Aj keby boli jednodňove... Nedam tomuto štatu ani cent navyše. Nezasluži si.
@thirstymonk OČR počas prázdnin je možné čerpať, ak je škôlka zatvorená rozhodnutím zriaďovateľa, nie len z dôvodu plánovaných školských prázdnin.
@vulka Presne tak, to ja viem. Môže byť zavreta z hocijakych inych pričin, nielen z pričin prazdnin. Môže vybuchnuť kotol, zhorieť strecha, vysrať sa patkaň v kuchyni do drezu a kvoli tomu zriadovateľ zavre školku, tak berem OČR automaticky.
@zojanka môžeš aj 10 krat za rok, ak ju zavrie zriaďovateľ, včetne leta, len v lete je to obmedzene na tých 14 dní max.
@winki13 Vždy je to obmedzene na 14 dni. Cez vianoce si tiež dám OČR, prečo nie? Mám síce denný vymeriavaci zaklad len 14€, ale zaroveň ďalších x eur mi vratia poistne potom... 🙂
Neznalosť neospravedlňuje....
Je super ,že ste dospelá žena, matka

jesenné prázdniny sú len dvojdňové