icon

OČR počas vianočných prázdnin

janika1001
9. dec 2025

Ahojte,cez letne prázdniny som bola na očr z dôvodu uzavretia materskej školy.
Chcem sa spýtať ,že či môžem byť na OČR aj počas vianočných prázdnin?
Ďakujem

13uzivatelka11
9. dec 2025

Áno

janika1001
autor
9. dec 2025
@13uzivatelka11

Áno

@13uzivatelka11 Ďakujem pekne

anonym_d30ec9
9. dec 2025

toto by mali davno zrusit.

parvinka0001
9. dec 2025
@anonym_d30ec9

@anonym_d30ec9 skôr iné príspevky by mali zrušiť ....

anonym_d30ec9
9. dec 2025
@parvinka0001

@anonym_d30ec9 skôr iné príspevky by mali zrušiť ....

@parvinka0001 stale je ich vela. premyslam ako sme to riesili my, kym taketo nieco nebolo. no museli sme sa prestriedat s muzom. ale chapem ze ludia si vybuchaju dovolenky a potom cakaju od statu pomoc ze dostanu OCR pocas sviatkov. parada. od pandemie sa rozdava viac nez si mozeme dovolit. cim viac sa budeme zadlzovat tym viac nam budu brat

13uzivatelka11
9. dec 2025
@anonym_d30ec9

@parvinka0001 stale je ich vela. premyslam ako sme to riesili my, kym taketo nieco nebolo. no museli sme sa prestriedat s muzom. ale chapem ze ludia si vybuchaju dovolenky a potom cakaju od statu pomoc ze dostanu OCR pocas sviatkov. parada. od pandemie sa rozdava viac nez si mozeme dovolit. cim viac sa budeme zadlzovat tym viac nam budu brat

@anonym_d30ec9 v minulosti síce nebolo toľko prídavkov a príspevkov, ale boli také drahé potraviny, nájmy, hypotéky..? Cena všetkého rastie veľmi veľa, ale platy tak nerastú.. predstav si že môj manžel využil z dovolenky za tento rok na reálnu dovolenku a oddych asi 5-6 dni.. zvyšok minul aby bol doma so synom pri chorobách a to nebýva syn ani nejako extra chorý.. ja pracujem len na dohodu, takže nárok na dovolenku ani nemám.. tpp si hľadám, ale neviem či mi budú niekde tolerovať toľko voľna kvôli synovym chorobám ako tu v aktuálnej práci.. takže nie, aj napríklad všelijakým možným prispevkom to tiež nemajú dnešný rodičia také jednoduché... Kolegyňa doteraz spomína, aké to mala ona super, že keď mala deti, a to ich mala celkom mladá, jej mama už bola na dôchodku, takže mala stráženie.. veľa veci sa mení veľmi rýchlo, takže naozaj nemusíte závidieť tých pár eur čo niekto dostane od štátu naviac.. myslím si, že kebyže aj vy čo tu píšete, máte vtedy takú možnosť tak ju využijete a nepíšete nech ju zrušia.. a teda nie, nechcem plakať že to máme ťažšie ako dakedy, každá doba má svoje pre a proti

parvinka0001
9. dec 2025
@anonym_d30ec9

@anonym_d30ec9 táto ocr je už dosť dlho ,ja napríklad mám celozávodnej dovolenku 19 dní( Letná ,Zimná ,pomedzi keď bol sviatok v máji nechali máš doma )odkiaľ mám ešte nabrať aby som vykrila prázdniny ,pripadne keď mne ni čo treba vybaviť .muž má tiež vtedy celozávodnu ako ja .
Niekedy babky už boli dosť dávno doma . Teraz pracujú

anonym_3d6570
9. dec 2025
@anonym_d30ec9

@anonym_d30ec9 vdova alebo rozvedená sa prestrieda s kým?

parvinka0001
9. dec 2025
@anonym_3d6570

@anonym_3d6570 tak hádam rozvedená má s niekým aj to dieťa . A za ďalšie ja sa skym prestriedam keď ma muž tiež vtedy dovolenku ako ja ?

elanor
9. dec 2025
@anonym_d30ec9

@anonym_d30ec9 tato ocr exustuje uz velmi, velmi dlho. To, ze o nej ludia nevedeli, a nevyuzivali ju, je druha vec.
Do povedomia sa viac dostala az v obdobi osialu okolo covidu.
A take tie keci - ked som ja bola, blablabla a zijem... To su len keci. Je ta moznost? Je. Je to legalne a zakonne? Je. Takze nieje o com.
Okrem toho, kedysi stare mamy boli uz v 54 +- kolkokrat na dochodku. Takze tie decka postrazili. Dnes? No daj choreho 3 rocneho babke co ma 70+, a ma starosti sama so sebou.
A mohli by sme ist dalej. Kedysi sme aj v jaskyniach byvali, a na stromoch, a zilo sa, prezilo sa. Sa mame teda vratit do doby kamennej?

anonym_d30ec9
9. dec 2025
@anonym_3d6570

@anonym_3d6570 ano boli vzdy aj take. netvrd ze len po kovide su vdovy a matky samozivitelky :D....

anonym_d30ec9
9. dec 2025
@elanor

@anonym_d30ec9 tato ocr exustuje uz velmi, velmi dlho. To, ze o nej ludia nevedeli, a nevyuzivali ju, je druha vec.
Do povedomia sa viac dostala az v obdobi osialu okolo covidu.
A take tie keci - ked som ja bola, blablabla a zijem... To su len keci. Je ta moznost? Je. Je to legalne a zakonne? Je. Takze nieje o com.
Okrem toho, kedysi stare mamy boli uz v 54 +- kolkokrat na dochodku. Takze tie decka postrazili. Dnes? No daj choreho 3 rocneho babke co ma 70+, a ma starosti sama so sebou.
A mohli by sme ist dalej. Kedysi sme aj v jaskyniach byvali, a na stromoch, a zilo sa, prezilo sa. Sa mame teda vratit do doby kamennej?

@elanor ano zilo by sa lepsie. ale ved tazte a tazte ale potom neplacte ked vam dvihnu dane a odvody. hlupota toto.

13uzivatelka11
9. dec 2025
@anonym_d30ec9

@elanor ano zilo by sa lepsie. ale ved tazte a tazte ale potom neplacte ked vam dvihnu dane a odvody. hlupota toto.

@anonym_d30ec9 áno, najväčší problém ťaženia v tomto štáte sú mamičky, ktoré poberajú ocr pri zavretej škôlke 2 týždne.. 🤦‍♀️ myslím si že odvody a daní platíme už dosť a čo z toho máme? Len väčšiu drahotu

tim23
9. dec 2025
@anonym_d30ec9

@anonym_d30ec9 toto ťa trápi? Nič iné? Že sa zneužívajú podpoey v nezamestnanosti je ok? Rómovia žijú z dávok? Rómovia ktorí nikdy do štátnej kasy neprispeli.. Trápi ťa že mamička si zoberie 2 týždne očr, pretože nemá kam dať dieťa? Mamička ktorá mimochodom pracuje! A debilné kecy,, ako sme to riešili my"? Mám 32 rokov a ako decko sa starali o mňa starí rodičia keď boli moji v práci. A vieš prečo? Lebo už boli ma dôchodku a nemuseli pracovať dobre že ne do 80tky už pomaly. Človek aby sa bál zobrať si očr na dieta počas prázdnin, lebo uberie z kasy.. Ale že vážení si dávajú štedré odmeny, ktoré mimochodom platíš tiež ty to je v poriadku.

anonym_d30ec9
9. dec 2025
@tim23

@anonym_d30ec9 toto ťa trápi? Nič iné? Že sa zneužívajú podpoey v nezamestnanosti je ok? Rómovia žijú z dávok? Rómovia ktorí nikdy do štátnej kasy neprispeli.. Trápi ťa že mamička si zoberie 2 týždne očr, pretože nemá kam dať dieťa? Mamička ktorá mimochodom pracuje! A debilné kecy,, ako sme to riešili my"? Mám 32 rokov a ako decko sa starali o mňa starí rodičia keď boli moji v práci. A vieš prečo? Lebo už boli ma dôchodku a nemuseli pracovať dobre že ne do 80tky už pomaly. Človek aby sa bál zobrať si očr na dieta počas prázdnin, lebo uberie z kasy.. Ale že vážení si dávajú štedré odmeny, ktoré mimochodom platíš tiež ty to je v poriadku.

@tim23 aj to ma trapi, si to predstav. bude sa ti dnes lepsie spat?

anonym_3d6570
10. dec 2025
@anonym_d30ec9

@anonym_3d6570 ano boli vzdy aj take. netvrd ze len po kovide su vdovy a matky samozivitelky :D....

@parvinka0001 a všetci rozvedení muži sa trhajú o starostlivosť o dieťa, u niektorých tá starostlivosť spočíva v poslaní výživného, aj to nie vždy.
@anonym_d30ec9 ja som niekde niečo písala o kovide?