icon

Odpis z registra trestov do novej školy ako učiteľka

baja_24
15. aug 2022

Dobry den, prosim Vas, neviete mi poradit kde zozeniem dokument Odpis z registra trestov do novej skoly ako ucitelka?

hipuska
15. aug 2022

@baja_24 na pošte za poplatok na počkanie

daniela2202
15. aug 2022

@baja_24 aj na pošte

miskajerry
15. aug 2022

pošta

baja_24
autor
15. aug 2022

@miskajerry
@daniela2202
@hipuska Lenze tam davaju len vypis a nie odpis

lopka1313
15. aug 2022

https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

Podla tohto linku naozaj aj na postach (nie vsetkych)

bimbambom
15. aug 2022

@baja_24 na odbore školstva , prídeš ale až so zmluvou keď budeš zamestnaná a oni to vyriešia za teba . Alebo cez internet sa to dá 🙂

mandzula
15. aug 2022

Zo stránky pošty: Výpis z registra trestov (pre fyzické a právnické osoby) Odpis registra trestov (pre fyzické osoby)
Prvé vyhotovenie Výpisu z registra trestov pre fyzické alebo právnické osoby a Odpisu registra trestov pre fyzické osoby vám na vybraných poštách vydáme už za 3,90 eur. Ďalšie vyhotovenia na základe jednej žiadosti vybavíte len za 1,90 eur.

daniela2202
15. aug 2022

@baja_24 výpis a odpis ... nie je to ten istý doklad... že si nebola trestaná ?

bimbambom
15. aug 2022

@mandzula ja som si tak bola pýtať , pre učiteľov to nerobia

ibrunova
15. aug 2022

@daniela2202 je to rozdiel

mandzula
15. aug 2022

@bimbambom aha, zvláštne. To akože sa pýtajú, kto kde robí?

rakywanda
15. aug 2022

@baja_24 súhlasím s @bimbambom, okrem toho riaditeľ školy, resp. mzdarka ťa mala navigovať, pretože pre školstvo je to "iné"
https://www.skolskyportal.sk/odpis-z-registra-t...

rakywanda
15. aug 2022

@daniela2202
Vo výpise z registra trestov sú vedené iba nezahladené odsúdenia dotyčnej osoby. V odpise z registra trestov sú vedené všetky odsúdenia dotyčnej osoby, priebeh výkonu uložených trestov a tiež odsúdenia, ktoré sú zahladené.

ibrunova
15. aug 2022

@mandzula dakedy sa pýtajú, že pre akého zamestnávateľa. Sa mi zdá, že ani pre sbs nerobia.

petrofka
15. aug 2022

to ti ale nebude stačiť pre školstvo. Musis sa zaregistrovať na www.crinfo.iedu.sk/risportal/bezuhonnost a poslat bezúhonnosť podla IČO školy. K podpisu zmluvy by ti mali dať čestné vyhlásenie a oni to z toho crinfo tak cca za dva tyzdne im príde. Preto sa dáva skúšobná doba 3 mesiace, aby v prípade, že niečo nie je ok mohli s tebou rozviazať pracovny pomer.

petrofka
15. aug 2022

za bezuhonnost v tom linku daj este lomitko

petrofka
15. aug 2022

a ak si už učila, si tam určite zaregistrovana, takže si pohladaj prihlasovacie udaje

bimbambom
15. aug 2022

@mandzula áno ,mňa sa pýtala , že kto je zamestnāvateľ 🙂

lucka_ke
15. aug 2022

muž učí a jemu to riešila škola alebo zriaďovateľ, už si presne nepamätám... ale hromadne žiadali pre učiteľov

zaphyra
15. aug 2022

Pre všetky, ktoré tu radia a nevedia co...... Par sekund na googli https://www.iomo.sk/sluzba-odpis-z-rt

jamabe
15. aug 2022

@zaphyra ked to tu uz das, tak si to aspoň precitaj 😉.. Plati to, co napísala @petrofka

zaphyra
15. aug 2022

@jamabe prepáč, ale preco mas pocit, ze som reagovala na komentar petrofky? Reagovala som na prvych x komentarov, kde zas "radia" bez toho aby naozaj poznali odpoved. Petrofka bola ocividne jedina, ktora mala komentar k veci. Ja viem, ze sa na poste robi odpis iba pre SBS a bezpečnostné služby a prave vďaka takymto "radam" tam zakaznici robia permanentne cirkus.

lilope
15. aug 2022

@daniela2202 malo by to byť tak, že vo výpise sú uvedené odsúdenia za trestné činy, v odpise sú okrem toho uvedené aj zahladené odsúdenia (keďže po x rokoch podľa závažnosti trestného činu sa dá požiadať o výmaz trestu v registre trestov). Nerozumiem prečo to tak funguje, keď je výmaz, tak to má byť vymazané a okrem súdu a polície by sa k tomu napr. zamestnávateľ nemal dostať, keďže potom ten výmaz stráca zmysel, ale bohužiaľ, takto to u nás funguje.

petrofka
15. aug 2022

@lilope cele toto vzniklo za toho účelom, že ak bol niekto odsúdený za napríklad zneužívanie dieťaťa, tak aby ani po x rokoch nemohol robiť v školstve.. Zamestnávateľ (resp. škola) nevie, čo v tých odpisoch je. Len z okresu príde vyjadrenie, či je to ok alebo nie. Riaditeľ nebude zisťovať prečo.