Odpis z registra trestov do novej školy ako učiteľka
Dobry den, prosim Vas, neviete mi poradit kde zozeniem dokument Odpis z registra trestov do novej skoly ako ucitelka?
@baja_24 aj na pošte
pošta
@miskajerry
@daniela2202
@hipuska Lenze tam davaju len vypis a nie odpis
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Podla tohto linku naozaj aj na postach (nie vsetkych)
Zo stránky pošty: Výpis z registra trestov (pre fyzické a právnické osoby) Odpis registra trestov (pre fyzické osoby)
Prvé vyhotovenie Výpisu z registra trestov pre fyzické alebo právnické osoby a Odpisu registra trestov pre fyzické osoby vám na vybraných poštách vydáme už za 3,90 eur. Ďalšie vyhotovenia na základe jednej žiadosti vybavíte len za 1,90 eur.
@baja_24 výpis a odpis ... nie je to ten istý doklad... že si nebola trestaná ?
@daniela2202 je to rozdiel
@baja_24 súhlasím s @bimbambom, okrem toho riaditeľ školy, resp. mzdarka ťa mala navigovať, pretože pre školstvo je to "iné"
https://www.skolskyportal.sk/odpis-z-registra-t...
@daniela2202
Vo výpise z registra trestov sú vedené iba nezahladené odsúdenia dotyčnej osoby. V odpise z registra trestov sú vedené všetky odsúdenia dotyčnej osoby, priebeh výkonu uložených trestov a tiež odsúdenia, ktoré sú zahladené.
to ti ale nebude stačiť pre školstvo. Musis sa zaregistrovať na www.crinfo.iedu.sk/risportal/bezuhonnost a poslat bezúhonnosť podla IČO školy. K podpisu zmluvy by ti mali dať čestné vyhlásenie a oni to z toho crinfo tak cca za dva tyzdne im príde. Preto sa dáva skúšobná doba 3 mesiace, aby v prípade, že niečo nie je ok mohli s tebou rozviazať pracovny pomer.
za bezuhonnost v tom linku daj este lomitko
a ak si už učila, si tam určite zaregistrovana, takže si pohladaj prihlasovacie udaje
muž učí a jemu to riešila škola alebo zriaďovateľ, už si presne nepamätám... ale hromadne žiadali pre učiteľov
Pre všetky, ktoré tu radia a nevedia co...... Par sekund na googli https://www.iomo.sk/sluzba-odpis-z-rt
@jamabe prepáč, ale preco mas pocit, ze som reagovala na komentar petrofky? Reagovala som na prvych x komentarov, kde zas "radia" bez toho aby naozaj poznali odpoved. Petrofka bola ocividne jedina, ktora mala komentar k veci. Ja viem, ze sa na poste robi odpis iba pre SBS a bezpečnostné služby a prave vďaka takymto "radam" tam zakaznici robia permanentne cirkus.
@daniela2202 malo by to byť tak, že vo výpise sú uvedené odsúdenia za trestné činy, v odpise sú okrem toho uvedené aj zahladené odsúdenia (keďže po x rokoch podľa závažnosti trestného činu sa dá požiadať o výmaz trestu v registre trestov). Nerozumiem prečo to tak funguje, keď je výmaz, tak to má byť vymazané a okrem súdu a polície by sa k tomu napr. zamestnávateľ nemal dostať, keďže potom ten výmaz stráca zmysel, ale bohužiaľ, takto to u nás funguje.
@lilope cele toto vzniklo za toho účelom, že ak bol niekto odsúdený za napríklad zneužívanie dieťaťa, tak aby ani po x rokoch nemohol robiť v školstve.. Zamestnávateľ (resp. škola) nevie, čo v tých odpisoch je. Len z okresu príde vyjadrenie, či je to ok alebo nie. Riaditeľ nebude zisťovať prečo.

@baja_24 na pošte za poplatok na počkanie