icon

Odporučte profesionála na vypracovanie zmluvy pri predaji nehnuteľnosti

18. júl 2025

Dobrý deň prajem, riešime práve predaj nehnuteľnosti, radi by sme však nechali vypracovanie zmluvy na nejakom profesionálovi, ktorý sa tomu rozumie. Ak ste to náhodou niekto riešili tiež takouto cestou, viete mi prosím niekoho konkrétneho odporučiť? Budem vďačná aj za cenu koľko vás to cca vyšlo. Ideálne by bolo ak by za nás vedel doriešiť okrem zmlúv aj vklad do katastra a všetko okolo predaja. Ďakujem.

anonym_d58cbf
18. júl 2025

@anonym_autor Ahoj 😊 My sme to tiež riešili cez právnika, nechceli sme riskovať nejakú chybu v zmluve. Odporúčam vyhľadať realitného právnika vo vašom okolí, ale pokojne aj online (napríklad ProfesiaPravnika.sk alebo ZmluvyOnline.sk robia kompletný balík: zmluva, vklad do katastra, aj komunikácia s druhou stranou). Nás to vyšlo cca 250 – 300€ za celý servis vrátane návrhu na vklad. Všetko prebehlo hladko a bolo to oveľa menej stresu ako by sme si to robili sami.

anonym_4f0704
18. júl 2025

Ano, takto cez pravnika to treba robit, je to ovela lacnejsie ako cez realitku a uprimne, viac verim pravnikovi ako nejakemu realitakovi s kurzom. Ja som pred 4 rokmi platila 300€ za zmluvu+navrh na vklad, Synergy lawyers, Bratislava.

zmrzlinka8
18. júl 2025
@anonym_4f0704

Ano, takto cez pravnika to treba robit, je to ovela lacnejsie ako cez realitku a uprimne, viac verim pravnikovi ako nejakemu realitakovi s kurzom. Ja som pred 4 rokmi platila 300€ za zmluvu+navrh na vklad, Synergy lawyers, Bratislava.

@anonym_4f0704 realiťák nerobí zmluvy sám, tiez spolupracuje s právnikom.

anonym_3468b9
18. júl 2025

realitak si asi este aj viac uctuje ci?

autor
18. júl 2025
@anonym_3468b9

realitak si asi este aj viac uctuje ci?

@anonym_d58cbf
@anonym_3468b9 ďakujem krásne! 🙂 Skúsim to pozrieť. No práve že kupca sme si našli sami, byt sme v realitke ani neinzerovali, iba ma zaujímalo cca koľko si berú za takýto "predajný servis" čo sa týka papierov.. Ale prišla mi suma 2000€ čo mi príde mega veľa. Preto to chcem riešiť skôr takto cez právnika 🙂 Ďakujem, skúsim pozrieť tie weby ktoré boli vyššie spomenuté.

cucoryedka
18. júl 2025

@anonym_autor ahoj, my sme tento rok predavali byt, kupcu sme mali, oslovila nas jedna realitka, ze ponuka sluzby vypracovania zmluv vratane katastra, padlo nam.to vhod ... vyslo nas to na 600e + poplatok za kataster ...s real. maklerkou a sluzbami sme boli spokojni (BA)

autor
19. júl 2025
@cucoryedka

@anonym_autor ahoj, my sme tento rok predavali byt, kupcu sme mali, oslovila nas jedna realitka, ze ponuka sluzby vypracovania zmluv vratane katastra, padlo nam.to vhod ... vyslo nas to na 600e + poplatok za kataster ...s real. maklerkou a sluzbami sme boli spokojni (BA)

@cucoryedka mozem poprosiť info o akú realitku išlo? Ďakujem.

cucoryedka
19. júl 2025
@anonym_autor

@cucoryedka mozem poprosiť info o akú realitku išlo? Ďakujem.

@anonym_autor jasne, haloreality a ak si z BA, p. Nejedlikova (vrelo odporucam) 😊

anonym_d22cdc
19. júl 2025

@anonym_autor uplne najbezpečnejšia je notarska zápisnica

anitka25
20. júl 2025

@anonym_autor Ak je to ešte aktuálne, rada Vám pomôžem. 6 rokov pracujem ako manažér nákupu ornej pôdy a dennodenne pripravujem kúpne zmluvy a návrhy na vklad.

sili82
21. júl 2025

Ahoj, oslov hociktorého právnika u Vás v meste. My sme minulý rok kupovali dom a právnička nám všetko spísala, my sme sa chodili len všade podpisovať. Myslím, že vzala za to do 500€, právnička bola z Košíc.