Odstupné a dovolenka. Ovplyvní to maximálnu podporu?
Ahojte, prosím Vás tento mesiac mi konci RD. V práci ukončuje TP dohodou, len teda mam.tam viac dni dovolenky a zamestnávateľ povedal, že si aspoň 5 dní musim vybrat, s 1 alebo 2 dňami nesuhlasil
Budem mat aj odstupné , v tomto prípade ak si vyberiem 5 dní dovolenky maximálna podpora mi už asi nevijde, že ?
Je to mozne. Denny vymeriavaci zaklad sa zjednodusene vyocita v tvojom pripade tak, ze prijem v rozhodujucom obdobi sa vydeli kalendarnym poctom dni, za ktore sa platilo z tohto prijmu poistne. Ak budes mat 5 dni poistenia zjednodusene to co dostanes za dovolenku a odstupne vydelis piatimi a dostanes denny vymeriavaci zaklad (pozor ak ti daju ukoncenie PP k nedeli, tak sa rata aj sobota a nedela a delit budes 7) a z tohto denneho vymeriavacieho zakladu si vyratas 50 % a to ti kludne moze vyjst aj maximalna podpora ked tam mas aj odstupne a dalsi nevycerpanu dovolenku. Neviem ako jednoduchsie to napisat, uz mi teraz vobec nepali 🙈
@natasqa00 zavisi od toho, kolko penazi dostanes. za tych 5 dni dovolenky dokopy s odstupnym

Moze kludne ak mas dostatocny prijem a vela dni na preplatenie