icon

Odstupné a vyplácanie dávky nezamestnanosti

smejka8
30. nov 2025

Zdravím, stalo sa niekomu, ze pre vyplatenie odstupného bolo odložené vyplácanie dávky v nezamestnanosti?

doriiis
30. nov 2025

Nie, nestalo. 2x som tak bola ani raz na UP nebol problem

mamina7070
30. nov 2025

isla si UP po RD ?

smejka8
autor
30. nov 2025
@mamina7070

isla si UP po RD ?

Nie nejdem po RD idem riadne po X rokoch na UP ale čítala som na internete vraj že vedia po vyplatení väčšieho odstupného odložiť vyplácanie podpory. Ostala som zaskočená tak som sa chcela informovať či sa to niekomu už reálne stalo.

doriiis
30. nov 2025
@smejka8

Nie nejdem po RD idem riadne po X rokoch na UP ale čítala som na internete vraj že vedia po vyplatení väčšieho odstupného odložiť vyplácanie podpory. Ostala som zaskočená tak som sa chcela informovať či sa to niekomu už reálne stalo.

@smejka8 ... Nie je to pravda.

anonym_8f6b65
30. nov 2025
@smejka8

@smejka8 problem je, ze na internete sa toho popise... Pokial si to necitala na slov-lexe v zakone (alebo v nejakom vyjadreni podporenom odkazom na relevantny zdroj, tak sa takym ani nezaoberaj...

anonym_a8fc5e
30. nov 2025

@smejka8 nestalo a ani na to nevidim dovod. A to som dostala luxusne 6mes odstupne (nevyplyvalo to ani zo zmluvy, ukoncenie pp dohodou z mojej strany).

chrobak7
30. nov 2025

@smejka8 Vyplácanie a priznanie podpory v nezamestnanosti má svoje pravidlá a skutočnosť, či ti vyplatili odstupné alebo nie do toho nepatrí.

mamina7070
30. nov 2025
@smejka8

@smejka8 to nie je pravda absolutne nezalezi na odstupnom ani jeho vyske

billy_jean
30. nov 2025

Nie, maximalne ti to dvihne podporu. Sposob skoncenia pracovneho pomeru a vyplatenie odstupne nie je dovodom na neschvalenie, ci odlozenie podpory v nezamestnanosti. Schvalne, daj link, kde si to citala.

anonym_dcecdc
30. nov 2025

somarina, nema to nic spolocne

mandzula
30. nov 2025

Davka v nezamestnanosti nema s odstupnym nic spolocne.