icon

Oneskorené doručenie rozhodnutia o zmene priezviska detí

kristinuhro
8. júl 2025

Ahojte, prosím vás, čo robiť, alebo ako sa to rieši keď má otcovi detí prísť do vlastných rúk rozhodnutie okresného úradu o zmene priezvisk detí. Ale už to trvá 3 týždne (odkedy to prišlo mne na moju adresu sú 3 týždne vyše). Posielali to do Rakúska (je to slovák, ale adresa rakúsko). Zdá sa mi to dlho. Čo ak sa to stratilo? Čo ak to neprevezme? Ako ďalej?

mogaa
8. júl 2025

Ty deťom ale nemôžeš zmeniť priezvisko bez súhlasu otca....To sa dá jedine súdnou cestou, teda aby to bolo platné.

kristinuhro
autor
8. júl 2025
@mogaa

Ty deťom ale nemôžeš zmeniť priezvisko bez súhlasu otca....To sa dá jedine súdnou cestou, teda aby to bolo platné.

@mogaa ale ja ten súhlas mám, žiadosť podaná, rozhodnutie vydané. Iba jemu to stále nedorazilo

kristinuhro
autor
9. júl 2025

@kristinuhro zaujíma ma ako sa to rieši ak to napríklad pošta stratí, alebo to otec detí neprevezme

selena_luna
9. júl 2025
@kristinuhro

@kristinuhro zaujíma ma ako sa to rieši ak to napríklad pošta stratí, alebo to otec detí neprevezme

@kristinuhro uradne zasielky sa povazuju za dorucene, aj ked ich neprevezme. Teda po danej lehote na poste zacnu plynut lehoty akoby bola dorucena. Vola sa to fikcia dorucenia.

kristinuhro
autor
10. júl 2025
@selena_luna

@kristinuhro uradne zasielky sa povazuju za dorucene, aj ked ich neprevezme. Teda po danej lehote na poste zacnu plynut lehoty akoby bola dorucena. Vola sa to fikcia dorucenia.

@selena_luna no čo ak sa to stratilo. Nezdá sa mi že by malo trvať doručiť jeden dopis 4 týždne. Má to totiž prísť na našu spoločnú adresu, kde sa on nezdržiava. Takže by som našla v schránke lístok aby si to išiel vybrať na poštu. Ale stále nič neprišlo. Mne to rozhodnutie už dávno prišlo. Myslím si že sa to stratilo. Fakt to trvá celé večnosť. Do októbra majú deti platné staré pasy, nové som dúfala, že vybavím už s novými priezviskami.

selena_luna
10. júl 2025
@kristinuhro

@selena_luna no čo ak sa to stratilo. Nezdá sa mi že by malo trvať doručiť jeden dopis 4 týždne. Má to totiž prísť na našu spoločnú adresu, kde sa on nezdržiava. Takže by som našla v schránke lístok aby si to išiel vybrať na poštu. Ale stále nič neprišlo. Mne to rozhodnutie už dávno prišlo. Myslím si že sa to stratilo. Fakt to trvá celé večnosť. Do októbra majú deti platné staré pasy, nové som dúfala, že vybavím už s novými priezviskami.

@kristinuhro jedine zistit na urade cislo listu, alebo ci eviduju dorucenie.

kristinuhro
autor
10. júl 2025
@selena_luna

@kristinuhro jedine zistit na urade cislo listu, alebo ci eviduju dorucenie.

@selena_luna ďakujem, pôjdem sa znova pýtať na to