Otázky o predaji bytu bez realitnej kancelárie
Dobrý večer.
Predávame byt, kúpnu zmluvu použijem tu ktorú sme mali my keď sme kupovali byt ktorý predávam. Len mám pár otázok
- Zmluva o prevode vlastníctva bytu a nebytového priestoru je vlastne kupno predajna zmluva?
- vklad do katastru dáva predávajúci alebo kupujúci? Kto platí vklad
- vklad do katastru sa dáva po podpísaní kúpnej zmluvy napríklad do 3dni? Aj keď ešte nemame financie na účte? Alebo vie mi niekto napísať postup ? Ďakujem 🍀
Podľa otázok, ktoré dávaš by som predsa oslovila buď advokáta alebo realitku. Je tam veka premenných - je to celý proces - celý úver, čiastočný úver, peniaze v hotovosti alebo iná firma. Na byte je úver, nie je? To kto platí vklad by ma v tvojom prípade trápilo najmenej - a aj to je podľa dohody - či kupujúci, predávajúci alebo napoly. Niekedy, ak sa berie úver to dokonca platí aj banka…..

zalezi ako bude kupujuci financovat kupu nehnutelnosti, ak cez uver tak banka ti da jasne podmienky predaja, ak z vlastnych zdrojov odporucam ist cez notarsku uschovu, vklad na kataster sa dava po podpise zmluv, kto to bude financovat je na dohode. Z pravidla to byva predavajuci.