Pandemická OČR od 1.5.2021
Ahojte žienky neviete mi poradiť ako je preplácania teraz pandemicka ocr od 1.5 .2021? Lebo v apríli bola zmena zdvihli ju ale teraz neviem či to už platí aj pre máj alebo nie ďakujem
@cicanezer nemôžeš chodiť do práce, či čo sa deje, ved sa všetko otvára, škôlky, školy, načo ocr pandemicka? Nejako nerozumiem
@maciatkolulu matky, ktorým skončila RD a PP je aktívny majú možnosť pandemickej OČR - pokiaľ ich dieťa nie je zapísané v žiadnej škôlke - či už preto, lebo im ich pre nedostatok miesta nevzali alebo to skrátka neriešili - pred pandémiou by to nikoho netrápilo, počas pandémie sa im to platí - tiež to má byť viazané rovnako ako pandemický RP - kým neskončí mimoriadna situácia - takže neviem...ešte potiahnu rok - dva ?? Už v tom nehľadám logiku - bolela ma z toho hlava🙈🙈
@alenah31 neuveriteľné, Slovensko ako jediná krajina, ktorú poznám, má toto, ale potom vyplakavaju matere, že sa zdvihlo v škôlke školné z 10 na 20 eur a bude horšie, lebo teda Slovensko mi nepríde ako jedna z bohatších krajín Európy, ktorá má na takéto výplaty. Lebo dobrá tristvrtku rodičov to s radosťou využíva. Lebo 3 ročne deti bolo vždy ťažké dostať, teda posledné roky do škôlky a vtedy mali čo rodiny robiť, to nebolo treba riešiť a teraz dostanú pár drobných, tešia sa a potom sa zdražie všetko a v závere sa zaplati oveľa viac... To je snáď jasne každému, že štátna pokladňa nie je oslicek otras sa. Mne sa najviac páčila situácia v lete, každý zneužíval, cele Familie na predĺženom kadečo, pandemickom kadečom a sedeli na plazí v chorvátsku abrehotali sa, no zamrzne ten usmev, to som si istá..
@maciatkolulu je to strasne na hlavu, sa cudujem, ze im to stat nezatrhol a na takychto lenivcov makame
@darkswan podvadza sa vsade, myslim ze mamicky s malymi detmi minimum oproti tomu kolko sa nakradlo pri nakupe predrazenych testov a vakcin sputnik ktore zhniju na skladoch. A nehovoriac o podnikateloch ktori kratia dane a maju firmy po schrankach a kadeco.
@darkswan presne tak. Ja tiez som hned po MD nastupila naspat do prace aj predtym som dopkopy bola nezamestnana asi 3 mes.max. vzdy som bola aktivna a hladala si pracu...
Ja som za podanie pomocnej ruky, to ano... nie som zase netvor.
Ale nie za zneuzivanie, ci vyuzivanie systemu!!!
@katulienkax týmto co chceš povedať, že kradnú inde môžu trochu menej mamičky s detmi😂😂😂👍
@maciatkolulu zavreli triedu lebo mali spolužiaka pozitívneho takže žiaci ktorý snim boli v kontakte musia byť v karsntene a tak mám pandemicku ocr ale volala som si na sociálku takže len apríl bola lepšie platená teraz už máj sa to vrátilo a je to opäť tých 55%
Žienky mne nejde o okradanie štátu mile rada by som šla do práce ale keďže som slobodná mamicka tak si to žiaľ nemôžem dovoliť keď musí byť v karantene kto sa o neho postará? Pytam sa preto lebo chcem vedieť s čím môžem rátať koľko mi vide ocr koľko budem stratová.. treba mi platiť hypo a ak by som si to mala ako zariadiť tak som v práci určite... Tiež sa mi nechce kysnúť 14 dní doma a znižovať si príjem kvôli niejakej karantene. Som normálne zamestnaný človek aby ste vedeli.
Ahojte mamičky mam otázku ohľadom pandemickej ocr. Mam na ňu nárok podľa SP, podala som si elektronickú žiadosť a ja sa ch Em spýtať ci mi príde nejaké rozhodnutie alebo to schvaľujú automaticky alebo ako to je? Ďakujem za odpoveď

@cicanezer hneď od začiatku sa všade písalo, že panddemická OČR a PN budú zvýšené na 75% len za mesiac apríl - nikde sa nepísalo, že to bude platiť aj v ďalších mesiacoch.