Paragraf - sprievod u matiek samoživiteliek
Ahojte údajne prešlo ze jednorodicia majú nárok miesto 7 na 14 dní sprievodu s dieťaťom. Mali ste to vo výplatnej páske započítané? Lebo ja nie tak neviem ci to aktuálne je? Žijem s deťmi sama som rozvedená otec sa nezaujíma sporadicky platí aspoň čosi. V zamestnaní mam nahlásené ze som rozvedená a žijem v prenájme. Čo som čítala tak by mi mali patriť tie dni. Len ma to zaujíma ako to vlastne je. Ísť na mzdové pôjdem keď skončím pn
u nás museli takíto rodičia dávať čestné prehlásenie, že sú osamelí rodičia detí do 15 rokov
Tvoja PN nemá s paragrafmi nič spoločné. Platí, že na rok má 14 P na doprovod a 7 na seba
@anonym_484e4c veď píše, že sa na mzdové pôjde opýtať keď jej skončí PN, si zakombinovala 🙈
u nás museli takíto rodičia dávať čestné prehlásenie, že sú osamelí rodičia detí do 15 rokov
@sasa1310 od nás nikto nič nepytal. Vzala som to tak ze pri nástupe som bola rozvedená. Kazdu zmenu je zamestnanec povinný do 7 dní tuším nahlásiť čiže vždy by mali mať v systéme aktuálnu situáciu zamestnanca. Ak by zamestnanec niečo zamlcal tak je za to nejaký postih. Adresu zmenu zdravotnej poisťovne zmena stavu ci narodenie umrtie treba hlásiť. Netušila som ze treba ešte niečo k tomu podpísať.
@anonym_484e4c veď píše, že sa na mzdové pôjde opýtať keď jej skončí PN, si zakombinovala 🙈
@anonym_acbaa7 možno rýchlo prečítala 😁
@anonym_acbaa7 možno rýchlo prečítala 😁
@anonym_autor veď práve, čítanie s porozumením je tu každodenný problém a potom je každy druhý komentár úplne od veci, niekedy až zavadzajuci
Ja ak som správne pochopila čo sme mali info v robote, jednorodič je ten, ktorý má deti výhradne vo svojej starostlivosti (je dieťa zverené len tomuto rodičovi), resp druhý rodič nie je známy, je nezvestný, nežije, nevykonáva rodičovské práva a povinnosti. A muselo sa k tomu vypísať tlačivo
@anonym_autor máš deti zverené súdom výlučne do svojej starostlivosti a si zároveň osamelý zamestnanec? T.j. žiješ v domácnosti sama?
Pozor týka sa to len deti do 15r!
Ja ak som správne pochopila čo sme mali info v robote, jednorodič je ten, ktorý má deti výhradne vo svojej starostlivosti (je dieťa zverené len tomuto rodičovi), resp druhý rodič nie je známy, je nezvestný, nežije, nevykonáva rodičovské práva a povinnosti. A muselo sa k tomu vypísať tlačivo
@anonym_6bb500 no on s nami nežije a s deťmi sa nestretava. Deti sú súdom zverené mne on ma síce neobmedzený kontakt ale za 7r ich nemal ani raz
@anonym_autor máš deti zverené súdom výlučne do svojej starostlivosti a si zároveň osamelý zamestnanec? T.j. žiješ v domácnosti sama?
@nelca84 áno
Prosim viete k tomu niekto dat aj link na zakon pripadne paragraf? Mna sa to netyka ale kolegyna to vcera hladala nenasla.
A uz je to schvalene?
@ovaaa Inak to je ako na hlavu v tom zakone 🤡, akoby deti mohli od 15 chodit po doktoroch same 😁
@dadis presne to. Detská lekárka povedala ze až od 18 môžu, ako ja viem keď som bola dieťa od cca toho siedmeho ročníka som už chodila sama mama len zavolala Dr ze prídem nech o tom vie a pohode bolo 🤷♀️ tu majú deti 5 min pesi lekárku a ošetrila ich len jediný raz keď prišla staršia s mladšou keď som ja doma mala covid s horúčkou. Inak nechce
A uz je to schvalene?
@anonym_4dba47 vraj ze áno
@anonym_4dba47 vraj ze áno
@anonym_autor VRAJ... aj si to niekde nasla, ze to je schvalene?
Prosim viete k tomu niekto dat aj link na zakon pripadne paragraf? Mna sa to netyka ale kolegyna to vcera hladala nenasla.
@anonym_4dba47 už tu o tom bola diskusia začiatkom roka a tam boli aj linky kde to bolo písané. Tak u mňa je to vraj keďže vo výplatnej páske to dané nemám
@anonym_4dba47 https://www.ip.gov.sk/od-januara-platia-pre-rod...
@anonym_ce5cfc už priamo navrchu v Google to je ale Uz o tom písali aj TV noviny aj som mala myslím nejakú stránku kde písali právnici a bolo to tam
@anonym_autor uz sme nasli v zakonniku prace

Tvoja PN nemá s paragrafmi nič spoločné. Platí, že na rok má 14 P na doprovod a 7 na seba