icon

Peňaženka zdravia VšZP

panelacikova
19. apr 2022

Prosím, kto ju využíva, zajímali by ma konkrétne podmienky, t.j., počula som dnes napríklad, že je potrebné registrovať až 4 ľudí naraz, no taktiež niečo v zmysle, že výhody sú niečím podmienené. Zaujíma ma, či z tejto aplikácie a registrácie plynú aj nejaké povinnosti? Ak tieto povinnosti čo i len jeden z tých 4 vynechá, sú nejaké sankcie? Pozerám aj stránku, ale buď nevidím alebo tam nemajú podrobnejšie informácie. Kto využíva túto aplikáciu a výhody, prosím o recenzie, ďakujem!

Strana
z2
vulka
19. apr 2022

@panelacikova https://prihlaska.vszp.sk/penazenka-zdravia/pen...

Mne to vyhovuje. Využili sme príspevok na okuliare pre dieťa, preventívky u zubára aj strojček na zuby.

peter0123
19. apr 2022

@panelacikova na peňaženku mini netreba registrovať viac ľudí, môže používať aj jednotlivec. Pre vyplácanie benefitov treba mať absolvované všetky preventívky. Ale ak napr rodič nemá všetky preventívky, a žiada na dieťa tak nie je problém. Appka posiela info ak preventívka chýba alebo ak lekár predpísal e-recept, upozorňuje aj na kontraindikácie liekov a pod.
Páči sa mi lebo mám na jednom mieste zdravotnú kartu nás všetkých.

panelacikova
autor
19. apr 2022

@vulka zaujímajú ma práve tie preventívne prehliadky. chcela som zaregistrovať seba, dcéru a rodičov, avšak môj otec už roky "kašle" na preventívky, mama vekom už tiež rezignuje napríklad na zubárov, pretože má protézu... 😀 ide o to, že či má vôbec význam sa registrovať. a ak oni dajme tomu nepôjdu (lebo nechcú alebo už nevládzu) na niektorú z preventívok, či by z toho potom vyplývali nejaké sankcie? to som sa tam nedočítala (tvoj link), ale inak ďakujem 🙂

panelacikova
autor
19. apr 2022

@peter0123 aha, vidím to, preštudujem aj tieto podmienky, to mi bude asi viac vyhovovať, než "ťahať" do toho aj rodičov...

panelacikova
autor
19. apr 2022

@vulka
@peter0123 ahojte, práve som to stiahla a registrovala sa. avšak na rozbehnutie potrebujem aktiváciu v lekárni alebo nejaké tie biometrické údaje. ja som si zvolila lekáreň, neviete, či to aktivuje akákoľvek lekáreň? Ďakujem

peter0123
19. apr 2022

@panelacikova neviem, zadávala som biometricke...

panelacikova
autor
19. apr 2022

@peter0123 ja mám voči tomu akosi nedôveru :( nemôže sa to zneužiť? ten OP napríklad....

peter0123
19. apr 2022

@panelacikova v dnešnej dobe kopa appiek má takéto overovanie pri prvej registrácii, aj moja banka

panelacikova
autor
19. apr 2022

@peter0123 OK. skúsim zajtra najbližšiu lekáreň, cca 200m od domu. ak to nebudú vedieť tam, dám to cez tie bio.....

annie6
19. apr 2022

@panelacikova ono, cim viac ludi, tym viec penazi, oni keby nevuzili tak to mozu darovat cast penazi na tvoje vyuzitie npr....podmienka pre teba je preventiva u obvodaka,zubara a gynekologa 😀

panelacikova
autor
19. apr 2022

@annie6 áno, toto mám pravidelne a načas, aj dcéra. naši asi nie. ešte by ma zaujímalo, či je možné prejsť z mini na max?
@peter0123 teda v prípade, že sa rozhodnem do toho vtiahnuť aj rodičov? (hoci nie som tomu veľmi naklonená, predsa len, už majú pred 80 a tieto veci neriešia akosi...)

totatimeka
19. apr 2022

@panelacikova ja som si bola appku aktivovať v lekárni u nás na dedine takže si myslím že ti ju aktivujú v hociktorej. Čo sa týka inak rodičov tak ak mama napríklad nemá prehliadku iba u toho zubára a ostatné má (obvodný a gynekológ) tak jej môžu preplatiť príspevok, len tie zubné nie. My tiež napríklad nemáme v aplikácii preventivky od zubárov, lebo máme súkromných a to tam neevidujú, aj keď na prehliadky chodíme, ale napriek tomu synovi preplatili okuliare, mne LBC, lieky atď
Ja som s aplikáciou spokojná, aj keď niekedy mi ukazuje zlú sumu doplatkov, no zatiaľ boli v môj prospech, že v appke mi ukázalo doplatok a reálne som ho neplatila

annie6
19. apr 2022

@panelacikova podla mna by sa malo dat prejst z mini na maxi, tam je rozdiel len v tom, ze jeden clen je spravca za vsetkych

peter0123
19. apr 2022

@panelacikova 10 km okruhu nemám lekáreň, tak preto....
Pri zadávaní ďalších dospelých (muža,mamu adt.)oni musia tiež potvrdiť vašu registráciu. Tuším muž dostal mail, tiež sa musel registrovať cez bio...až potom som ho mala u seba v app-ke

panelacikova
autor
19. apr 2022

@peter0123 aha, tak potom absolútne nereálne, žijú dosť ďaleko od nás.... OK, vďaka za info 🙂
@totatimeka dík za info, ešte popremýšľam....
@annie6 rozumiem

peter0123
19. apr 2022

@totatimeka ja nemám ešte preventívku z gyndy (lebo dr bol dlhodobo chorý, a nechcela som ísť k zastupujúcemu)deťom všetko preplatili, a mňe prišlo info že mám absolvovať chýbajúcu preventívku do 30.9. az vtedy uhradia

hviera81
19. apr 2022

partner si chcel dat preplatit zubara a doslo ze si ma urobit preventivku u vseobecneho.... ze mu chyba.

didi2102
19. apr 2022

@panelacikova akože neako veľmi podrobnosti neviem lebo správca je manžel 😄 a my sme 4, ja ,on a dve malé deti,treba mať aplikáciu v mobile ktorú ti aktivujú len osobne v poisťovni, ak chces využiť na seba benefityusis mať všetky prehliadky , gynda,zubný a každý 2rok všeobecný, za rok asi 120eur na osobu sa mi zdá, alebo tento rok si bude uplatňovať manžel vyššiučiastku lebo ide na operáciu očí,čiže zoberie sa z našich ako keby peňazí,mne minulý rok preplatili zubára 30eur, prefotil sa blok cez aplikáciu a poslali peniaze na účet , voľnopredajné lieky sa nepreplácajú , vieš ísť napr na dentálnu hygienu

panelacikova
autor
19. apr 2022

@didi2102 Ďakujem. mne sa jedná o dcéru, potrebuje nové okuliare (rám aj so sklami), takže špekulujem trošku ušetriť....

panelacikova
autor
19. apr 2022

@peter0123 aha, tak to je fajn, že aj dodatočne sa to dá riešiť.

panelacikova
autor
19. apr 2022

dievčatá, ďakujem za všetky informácie, ktoré ste mi poskytli. zajtra to poriešim - tú aktiváciu a snáď budeme spokojné 🙂

panelacikova
autor
21. apr 2022

@vulka
@peter0123
@annie6
@totatimeka Ďakujem vám ešte raz všetkým. už to mám spojazdnené a vošla som do tej peňaženky zdravia, pričom som si zadala, že chcem mini.
ihneď ma požiadalo o číslo účtu a následne už sa pýtalo, že aký druh benefitu si chcem uplatniť. nikde však neboli uvedené zdravotnícke pomôcky (chcela som dať urobiť dcére nový rámik na okuliare, pretože pôvodný je už malý - má 12 a rámik mala 3 roky, taktiež sklá-dioptrie potrebuje nové). do čoho mám zaradiť takéto niečo a je na to vôbec nárok v rámci programi "mini"? a teda aj vám to robí tak, že samotné maxi alebo mini aktivujete až v momente, keď už idete požiadať o nejaké preplatenie? budem rada, ak mi v tomto poradíte, ako vlastne pokračovať. ja som si myslela pôvodne, že založím to mini napríklad a že tam bude potom nejaká možnosť uplatniť si teda preplatenie nejakej čiastky konkrétnej platby. ako to vlastne funguje? Ďakujem

panelacikova
autor
21. apr 2022

@vulka
@peter0123
@annie6
@totatimeka mám sa v tej aplikácii prihlásiť aj do ePobočky? načo toto slúži?

panelacikova
autor
21. apr 2022

a ešte jedna vec. vidím tam aj covid preukaz EÚ. prečo mi to raz ukáže údaje, inokedy neukáže? už to otváram nie prvý raz a niekedy tam sú tie údaje (či už očkovanie, testovanie...) a inokedy je uvedené, že nie je žiaden záznam. blbne to aj vám?

peter0123
21. apr 2022
peter0123
21. apr 2022

@panelacikova sú tam tri možnosti očkovanie, testovanie aj prekonanie ,ja mám relevantné dátumy pri každom, nikdy mi to neblblo

masinka
21. apr 2022

@panelacikova kym pojdete dat robit okuliare, tak pozri najprv na stranke VSZP s ktorymi optikami spolupracuju, je tam kdesi zoznam, my sme sa tak obabrali, okuliare sme dali dceram spravit v Grand Optical a tam nam nepreplatili nic, nabuduce pojdeme do Focusu.

totatimeka
21. apr 2022

@panelacikova ja mám tu peňaženku maxi, mám tam 4 členov a keď som dávala okuliare preplácať synovi tak som to dala priamo cez jeho meno že benefit na okuliare a tam som zadala údaje a odfotila blocik s tým že optika má s nimi zmluvu a preplatili mi celé okuliare (skoro 100€) ale neviem ako to je pri tej peňaženke mini.

panelacikova
autor
21. apr 2022

@totatimeka no práve, že ja asi maxi nenaškriabem.... ale vďaka za info. pri mini nie je žiaden benefit na okuliare. sú tam pre dieťa len dve položky a na mňa tri. ale ani do jednej z nich by som okuliare nezaradila. teda ani rámy.
@peter0123 no tak neviem, čo to hapruje... a nevieš poradiť s tým mini a rámom na okuliare náhodou?

peter0123
21. apr 2022

@panelacikova teraz to haprovalo aj mňe, možno tam niečo aktualizujú.

Strana
z2