icon

Platba za smeti

monikatopolcany
20. dec 2020

Dobrý deň 🙂 neviem či to sem patrí ak nie vopred sa ospravedlňujem ale potrebujem poradiť.. žijeme na dome a teraz sme si kúpili byt. Potrebujem poradiť či treba platiť smetné aj tam aj tam alebo len na trvalej adrese a ako vybaviť alebo kam napísať aby sme neplatili aj na byt. Ďakujem za odpoveď

judar
20. dec 2020

Smetne sa plati len tam kde je trvaly pobyt...ked sa zmeni adresa trvaleho pobytu potom treba na jednej adrese to zrusit a druhu nahlasit na bud mestskom urade alebo obecnom podla toho kde sa bude byvat

andrea_ff
20. dec 2020

@judar presne tak

zuzanka.zuzu
20. dec 2020

závisí podľa VZN, trvalého/prechodného pobytu, dohody vlastníkov, my máme tých nehnuteľností trošku viac a snáď nikde nemáme podmienky rovnaké 😀 fascinujúce, prejdeš 5km a iné pravidlá 😀 treba to vykalkulovať tak, aby ťa to vyšlo najmenej

qetka
20. dec 2020

tak u nas v bytoch su najomnici a za kazdeho musime platit smeti priamo v poplatkoch za spravu. Mame nahlasenych ludi a tolko krat smeti platime. Nikto nema trvaly ani prechodny. Ked som ja mala byt prazdny spravca tvrdil, ze za jedneho platit musim aj smeti. Neriesila som to, lebo to bolo iba chvilu, ale keby to malo byt dlhsie, tak mu dam potvrdenie, ze platim inde a ze nech to laskavo zrusi. V dome, kde byvame platime smeti podla vymeru dane za komunalny odpad. Nahlasila som nas na oddelenie miestnych dani a poplatkov na Blagoevovej. Kym sme v dome nebyvali, neplatili sme tu smeti, ale teda nemali sme ani kontajner a je jedno, ci sme tam mali trvaly pobyt, alebo nie. Takto je to v Bratislave (tu mame vsetky nehnutelnosti) V inych mestach a na dedinach je to inac, viem, ze sa to tu mnohokrat riesilo a kazdy pisal ako to ma byt a kazdy tvrdil ine. Takze treba si zistit, ako je to u vas, komu a kde sa to hlasi a plati.

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal