Platí diaľničná známka zadarmo pre ZŤP osobu?
Mama je zťp, má aj parkovaci preukaz. Na budúci mesiac ide na operáciu, viem že má nárok aj na diaľničnú zadarmo. Diaľničná známka zadarmo je platná tak isto parkovací preukaz iba keď je zťp osoba v aute? Čiže ak ju beriem do BA tak platí, keď pôjdem domov sama, lebo zostane v nemocnici tak neplatí?
Nemusí byť v aute.Ztp osobu zoberieš a domov a hocikam inde môžeš ísť sama po diaľnici.Podaj žiadosť čím skôr,aby to stihli schváliť do toho budúceho mesiaca
Presne tak, treba podat ziadost. Ja cakam uz druhy mesiac na schvalenie.
Platí stále aj keď není osoba v aute. Odporúčam si to ist dať vybaviť, trvalo cca 2 týždne kým to spracovali a platila. Tuším sa to dá aj cez net, my sme boli osobné, bolo treba len kópiu preukazu zrp, občiansky tuším a auta doklady
Ďakujem, už som našla čo všetko k tomu treba, len toto nám nebolo jasné. Lebo keď ju beriem k nám do nemocnice tak ideme dnu na parkovisku zadarmo s jej preukazom ale vždy keď som išla po ňu tak som musela zaplatiť,darmo som mala pri sebe jej kartu
Opravujem info, muz nasiel v emailoch schvalenu ziadost😅😅😅. Dik za tuto diskusiu😁
Akurát včera som posielal žiadosť elektronicky o oslobodenie od poplatku. Treba poslať kópiu parkovacieho preukazu a kópiu osvedčenia (tzv. veľký techničák). Teraz čakám na vyjadrenie.
Všetko vybavis online.Aspon moj muz vybavil
@guudy Nezdalo sa mi že 2 mesiace... Predtým nám to schválili tuším do týždňa, alebo dvoch.
Inak pre zaujímavosť - ak kúpite nové auto, alebo druhé auto a požiadate na to druhé auto, tak vám žiadosť schvália, ale automaticky oslobodenie zrušia na to prvé auto, Oslobodenie platí len na jedno auto, aj keby osoba ZTP vlastnila 3 autá. Na zvyšné 2 si musí osoba známku kúpiť.
Na stránke dialnicnej spoločnosti je tuším tlačivo,ktoré vyplnia, pridas prílohy a odosles. Zaeviduju ťa do systemu a môžeš ísť s mamkou aj bez mamky späť.

Osoba so Ztp resp. parkovacím preukazom nemusí byť v aute
A len teda doplním, že o oslobodenie si treba podať žiadosť