Platí sa clo z Aliexpress?
Pekny vecer..ako to je teraz s objednavkami z aliexpressu..plati sa nejake clo..alebo je to ako bolo predtym
Ja som. Objednala 2 čelenky tak tiež len čakám co či budem niečo platiť aké švagor mi povedal ze keď objednávam a je tam aj poštovné ze vraj v tedy sa nič navyše neplatí no neviem ci to tak je ale on objednáva furt niečo
Bolo potvrdené, že AliExpress bude navyšovať ceny produktov o DPH a teda platba DPH prebehne už rovno pri objednávke na ich stránkach. Nebude sa musieť riešiť dodatočne pri colnom konaní.
https://chinaplanet.sk/aliexpress-objednavky-po...
Objednávala som pár dní dozadu xy vecí a pri všetkých bolo napísané VAT included čo znamená, že cena už je vrátane dane. Neočakávam, že by som platila niečo ďalšie.
Ano,stále sa platí,aj keď v januári avizovali,že to už bude bez colných poplatkov. V piatok mi prišiel balíček a musela som zaplatiť 2 eurá...
Treba si ujasniť clo a DPH.
Zmena bola v tom, že DPH sa platilo iba od určitej sumy, teraz sa platí pri VŠETKÝCH objednávkach. Väčšinou už je zahrnuté v cene tovaru a ty neplatia nič navyše (treba si to vždy skontrolovať) to je to VAT included
Potom je CLO, ktoré sa platí od určitej výšky. Teraz, v januári sa menil v tomto zákon,treba si to pozrieť. Väčšinu zásielok ide z eu skladov, takže sa ich toto netýka..ostatné zásielky preclieva dopravca, pošta si tuším účtuje 2€.
@tayla a je to niekde oznacene na stranke..ak chcete aby vam dorucil kurier?a pre kuriera sa plati nieco navyse..alebo ked je oznacene v kolonke free shipping..sa neplati nic navyse
Teraz mi prisla sukna, cez cainaio, dorucil to kurier.. Neplatila som nic navyse.. Cena bola nejakych 5e a postovne tiez 5 e
Minulý týždeň mi prišlo cez Cianiao Warehouse Express Shipping a musel som doplatiť 2 eura na pošte....Za shipping som platil 7 eur...
@tayla :D. Neobjednávam z ali tak neviem či je nejaká podobná možnosť keď objednáva človek z takej diaľky...
AKo kedy, sice mam posledny pol rok malo objednavok robenych oproti minulosti ale zatial: ak to ide cez postu, pocula som ze platia poplatky (napr. 2EUR), ale mne to zatial nosil vzdy kurier (nevyberam to nikde, proste automaticky to tak ide), dokonca v zbernom baliku (mam tam viac objednavok zbalenych dokopy vacsinou) a bez platieb. Clo a DPH uz by mali byt v cene (niekde som to pri polozkach citala ked som robila objednavku) a plati sa len ten poplatok za konanie (aj to ako pisem na zaciatku, nie vzdy...).
Shipping je nieco ine ako tieto clo/dph/sluzby poplatky. Shipping je iba cena dorpavy.
Hlavná vec je, že za poštovné som platil 7 eur a pri doručení ďalších 2 eur, pokiaľ nemali dohodu /slov.pošta/ tak za také veci som neplatil nikdy nič...
Ja som si v januári objednávala plavky, prišli nedávno a na pošte som doplacala 2€ clo. Plavky za nejakých 10-14€ teraz neviem presne. Ešte mám obaly na telefón objednané tak som zvedavá či sa bude znova niečo platiť

Neviem ako je to pri väčších objednávkach. Ja som teraz objednávala svietiace hviezdičky na stenu a poštovné som mala zdarma.