PN alebo dovolenka počas hospitalizácie s dieťaťom
Prosím o radu:
Budem hospitalizovaná s dieťaťom v nemocnici, 3 dni, 2 noci.
Čím v práci tieto dni vykryť?
PN na 3 dni?
Dovolenka?
Čo je výhodnejšie?
Ďakujem za odpovede.
naj je dovolenka
Tak PN asi tazko ked ti pride kontrola doma nebudes. Takze jedine ti ostava dovolenka.
@nynia PN môže vystaviť nemocnica, pre zdravú osobu, sprevádzajúcu chorého - tak sa to rieši pri hospitalizácii s deťmi
@patka06 ale tam je rozhodujuci vek dietata ja ked som bola tak davali PN len do 10rokov. So starsimi detmi tiez mohli byt sprevadzajuce osoby na odd cely den nie len cez navstevne hodiny s vynimkou noci ale uz nemali na nic narok.
neviem ako to je s OČR lebo ja som mala OČR ak som bola s dieťaťom v nemocnici hospitalizovaná.
@patka06 ale tam je rozhodujuci vek dietata ja ked som bola tak davali PN len do 10rokov. So starsimi detmi tiez mohli byt sprevadzajuce osoby na odd cely den nie len cez navstevne hodiny s vynimkou noci ale uz nemali na nic narok.
@nynia rozhodujúci je názor lekára, môže vystaviť aj na staršie dieťa
@dzina007 Vyjadrenie Sociálnej poisťovne
@patka06 no moze byt ze to brali ako nevyhnutne kedze slo o deti do 6 rokov, a vlastne v tej nemocnici som sa o nich starala a chodila s nimi na vysetrenia po ambulanciach. v tej chvili som sa nad tym ani nezamyslala, len poziadala o tlacivo a vyplnili ho v pohode a socialna uznala. ale je to uz chvalabohu par rokov co sme boli poslednykrat v nemocke.
@patka06 no moze byt ze to brali ako nevyhnutne kedze slo o deti do 6 rokov, a vlastne v tej nemocnici som sa o nich starala a chodila s nimi na vysetrenia po ambulanciach. v tej chvili som sa nad tym ani nezamyslala, len poziadala o tlacivo a vyplnili ho v pohode a socialna uznala. ale je to uz chvalabohu par rokov co sme boli poslednykrat v nemocke.
@dzina007 v nemocnici ti vystavili zrejme PN nie OČR
@dzina007 v nemocnici ti vystavili zrejme PN nie OČR
@patka06 tak ospravedlňujem sa za milnú - nepresnú informáciu, pozerala som si to v systéme, ja som už na OČR bola pred nástupom na hospitalizáciu, táto OČR bola vystavená našou pediatričkou. Následne pri zhoršenom stave syna hospitalizovali s tým že mňa nechali ako sprievod na oddelení. Pediatrička mi OČR nechala otvorenú aj po info, že sme v nemocnici a ukončila ju až po návrate z nemocnice.
ja si beriem Dovolenku a po návrate z nemocnice do domácej liečby idem na OČR...
Mne vystavil PN môj obvodný lekár.

@janiela6 ocr?