icon

PN alebo OČR v prípade mojej pozitivity a pozitivity deti

lumisabella
29. nov 2021

Ahojte prosím Vás vie mi niekto poradiť, dnes nám prišiel mne a deťom 7 a 17r. pozitívny výsledok PCR. A mojej doktorke som sa dnes vôbec nemohla dovolať, vie mi niekto poradiť či je lepšie si dať vypísať PN alebo radšej OČR.Ďakujem

marci77
29. nov 2021

@lumisabella od 1.12. je pandemicka PN ako klasicka PN ....prve 3dni 25%

lepsia moznost je urcite pandemicka OCR, to je 55% hned od prveho dna

lumisabella
autor
29. nov 2021

@marci77 ďakujem pekne

marci77
29. nov 2021

@lumisabella vyplnite online na stranke Socialnej poistovne, zadavaju sa tam aj rodne cisla dietata ....takze to mladsie treba uviest (do dovrsenych 11 rokov sa da poberat pandemicka ocr)
a nazov a adresu zamestnavatela tam bude treba

a na konci mesiaca, co je uz zajtra, treba im este navyse poslat cestne vyhlasenie, v ktore dni toho ktoreho mesiaca ste cerpali pandemicku ocr
tiez elektronicky to staci vyplnit

zamestnavatela treba informovat, aby vedel, ze mate prekazku v praci, pandemicku ocr ze si beriete

lumisabella
autor
29. nov 2021

@marci77 a ked som takto pred 1,5r. v prvej vlne už taký formulár vypisovala no od vtedy som zmenila zamestnávateľa bude stačiť len to čestné vyhlásenie či ešte raz mám vyplňať všetko? Ďakujem

marci77
29. nov 2021

@lumisabella uf toto netusim
niekde som citala diskusiu, ze co prvykrat vypocitali (sumu na den), ze to doteraz vyplacaju, aj ked sa niektorym mamickam medzitym zmenila situacia a napriklad v novom zamestnani zarabaju uz viac .....vraj ta prva suma, co vam napocitali, ta plati
....ale tak skuste si vypisat novu ziadost, noveho zamestnavatela a uvidite .....

lumisabella
autor
29. nov 2021

@marci77 ozaj ďakujem veľmi pekne