PN po roku
Chcem sa spýtať môj svokor pobera PN už 10 mesiacov , vieme že najviac sa dá marodovať 1 rok čiže zachvilu mu skončí PN. Len ma napadlo keby teraz ukončil svoju PN-ku a išiel by do roboty a ptm prípade keby prácu nevládal išiel by znova na PN tak mohol by odznova 1 rok?
@anchela2929 ak teraz ukončí PN, pôjde na mesiac do práce a začne novú PN .. tak bude mať nárok na 3m PN ... platenú
ak vyčerpe ročnú PN .. a pôjde do práce na mesiac ... a potom pôjde na PN tak má nárok na 1 mesiac PN platenú
ak by šiel do práce na 3 mesiace a tak šiel na PN ... tak má nárok na 3m platenú PN
ak by šiel do práce na 6 m ( 26t) a tak šiel na PN .. tak potom má nárok na ročnú platenú PN zase.
ak odpracuje 2t po PN , a pôjde na PN tak má nárok zase na 2t platenú PN ...
prvých 10 dní platí každopádne zamestnávateľ ..
@zalka aha ďakujem za objasnenie no on je chorý invalidný dôchodok mu neschválili čo nechápem keď on poriadne ani chodiť nemôže.... každopádne si podá znovu žiadosť. Ešte by som sa chcela spýtať ja poberám materskú do 20.11 potom už rodičovský príspevok a mám informáciu že môžem sa zamestnať popri rodičovskej dovolenke. Len by ma zaujímalo ako by to bolo v prípade ak by som išla na PN. Koľko by som musela odpracovať aby som mala na to nárok? Ďakujem
@anchela2929 do 7 dní od skončenia MD .. môžeš ísť PN v ochrannej lehote tj. PN dávaš rovno do SP a zamestnávateľ ti neplatí nič.
Otec sa mal odvolať ak mu neschválili
zvycajne po roku PN davaju invalidny (aspon moje skusenosti)
@anchela2929 musíš mesiac pred nástupom nahlásiť zamestnávateľovi že sa vraciaš do práce a až potom PN...ale samozrejme pre teba bude platiť dodržiavanie liečebného režimu a to s malým dieťaťom bude viac ako ťažké dodržiavať.....

@anchela2929 na PN môže byť aj dlhšie, len po roku už nebude platená. Ak sa vráti do práce a po mesiaci by išiel znova na PN, nebude ju mať platenú, musí odpracovať určitý čas, aby mohol byť znova na platenej PN. V každom prípade, nie je cesta po ročnej PN žiadať o invalidný dôchodok? Čo sa týka doby, akú musí po ročnej PN odpracovať, aby mohol znova čerpať rok platenú PN bude vedieť odpovedať @lucka_ke alebo @zalka