Podmienky na podporu pri starostlivosti o dieťa do 6 rokov
Ahojte, dcerka mi dovrsila 3 roky minuly rok v Marci. Od Marca do konca maja som si platila dobrovolne nemocenske poistenie. Nezobrali ju do spadovej skolky, takze beriem na sukromnu skolku peniaze. Chodi do sukromnej, ale velakrat je doma kvoli chorobe, 2 tyzdne doma, tyzden v skolke. Ved poznate. Zamestnat sa zatial nehrozi, kedze som s nou ja doma. Manzel robi aj 24ky...... Takze vidim ho niekedy fakt malo, ale nieco za nieco..... Rodinu mame 500km. Som zatial zienka domaca.
Chcem sa ale opytat. Brala som na podpore 4 mesiace (Jun-September), potom som presla na ten prispevok na sukromnu skolku (RP), co sa skonci v Auguste toho roku. Nechcem este vycerpat zvysne 2 mesiace podpory hned po skonceni tohto prispevku. Mozem vlastne este pokracovat, ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov? Aky bude postup? Iba oznamim do zdravotnej a socialnej poistovne?
Aky je limit vycerpania na tu podporu? 2 roky?
Takze ak som brala od Juna 2024 do Septembra 2024, tak teoreticky do juna 2026 by som sa mala zaevidovat opat na urad prace, aby som mohla cerpat este tie 2 mesiace podpory?
Dcerka ale ostava v sukromnej skolke. Nejde do statnej. Aj vtedy moze byt iba 4 hodiny, ak sa este nezaevidujem na UPSVaR ale ostavam na "osobe starajucej sa do 6 rokov"?
Dakujem!
2 roky od ukoncenia PP
2 roky od ukoncenia PP
@balerina2025 aha, takze nie od zaevidovania sa na upsvar? Ukoncenie som mala v marci
Áno dieťa môže byť v škôlke len 4h pokiaľ si osoba starajúca sa o dieťa do 6r
@luliu aj v sukromnej? To nie je dobra sprava. 😏 kedze nechodi zatial tak casto kvoli chorobam.
co viem 2 roky od ukoncenia TPP
2 roky od ukoncenia PP...dcera moze byt v skolke iba 4 hod
2 roky od ukoncenia PP...dcera moze byt v skolke iba 4 hod
@balerina2025
@patta89 a aky je potom postup? Iba oznamim do zdravotnej a socialnej poistovne?
Iba do zdravotnej to nahlasujes
Je jedno či v štátnej alebo súkromnej, stáť za teba platí ZP lebo si osoba starajúca sa o dieťa, takže dieťa nesmie byť viac ako 4h mimo tvoju starostlivosť

Áno dieťa môže byť v škôlke len 4h pokiaľ si osoba starajúca sa o dieťa do 6r