icon

Podpora po rodičovskej dovolenke

20. feb 2023

Dobrý deň, chcela by som veľmi pekne poprosiť o radu. 3.3. mi končí RD (PP v práci stále trvá). Vychádza to na Piatok. Chcela by som si zobrať 1 deň dovolenku, následne skončenie PP dohodou a zvyšnú dovolenku preplatiť, kvôli podpore. Na aký dátum si mam dať 1 deň dovolenku? Môže to byť aj 4.3. čiže Sobota? Pracovala som v bare dlhý, krátky týždeň 12h. Ďakujem

alenah31
20. feb 2023

ak nebola sobota a nedeľa počas trvania PP tvoj bežný prac. deň - nie nemôžeš si dať na víkend dovolenku - pokiaľ áno tak nie je problém (píšem len preto, že každá barmanka pracuje aj víkendy). A si si istá, že budú s dohodou súhlasiť. Pretože Dohoda o ukončení PP nie je jednostranný úkon - zamestnávateľ musí súhlasiť. Pokiaľ súhlasiť nebude - treba dať štandardnú výpoveď a dodržať výpovednú dobu.

autor
20. feb 2023

@alenah31 je mi jasné, že zamestnávateľ musí súhlasiť. On ale pre mňa miesto už aj tak nemá, čiže nemá dôvod nesúhlasiť

alenah31
20. feb 2023

tak platí vyššie napísané - ak si pracovala aj počas víkendov - v pohode môžeš, v takom prípade to SP nebude nijako riešiť.

autor
20. feb 2023

Prosím a môžem ešte jednu otázku? Predpokladajme, že mne vide smena tak, že 4-5.3 (Sobota, Nedeľa) budem mať voľno a mám nastúpiť na svoju smenu v Pondelok 6.3. Keďže mne RD končí 3.3. zamestnávateľ ma prihlási už v Sobotu 4.3.? Alebo čo s tými 2 dňami (víkendom)?