icon

Podpora v nezamestnanosti

21. jún 2022

Ahojte, v auguste mi konci RD, zamestnana som od 2014, po RD si budem cerpat dovolenku 1 den + preplatenie 2 dni zostatkovej dovolenky (viac nemam nakolko som si ju vycerpala pred nastupom na MD). Ak tomu spravne rozumiem tak DVZ sa mi bude ratat z toho jedneho dna dovolenky? Riesil to v tomto obdobi prosim niekto? Na UP som evidovana nebola takze nemam s tym ziadne skusenosti. Viete mi prosim poradit ci si viem v takomto pripade vyratat aj pribliznu sumu na aku budem mat narok? Dakujem vopred za rady.

alenah31
21. jún 2022

Nebude ti rátaná z toho jedného dňa dovolenky, ale z toho jedného dňa čerpanej + dvoch dní preplatenej nevyčerpanej dovolenky. A vieš si to vyrátať až potom ako ti bude táto čerpaná a nevyčerpaná dovolenka vyplatená nakoľko teraz nemôžeš vedieť akým priemerom ti ju budú preplácať. V podstate keď ti príde výpl. páska vieš si pozrieť aký bol tvoj hrubý príjem, tým, že PvN bolo aktivované a PP trval po RD iba jeden deň celú tú sumu delíš jednou a z toho 50% je tvoja výška podpory na deň krát počet kal. dní v mesiaci.

dankovicova
21. jún 2022

@alenah31 nooo to je super, ze si to takto rozpisala, ozno sa to niekedy zide

alenah31
21. jún 2022

@dankovicova takto si vie žena po RD v prípade ak ide zároveň ukončovať PP navýšiť podporu na maximum. Samozrejme musia byť dodržané určité podmienky resp. postup, aby sa to dalo.

autor
21. jún 2022

@alenah31 Ďakujem krasne za vysvetlenie 😊

autor
21. jún 2022

@alenah31 ano, kvoli navyseniu DVZ som to tak spravila aj ked tak malo dni dovolenky asi velke zazraky nenarobi 🤷‍♀️

alenah31
21. jún 2022

Tak urcite je rozdiel mat 50% napr. z 30e alebo z 90e🙂 cize aj tie preplatene dva dni pomozu k vyssej podpore.