Poistená PN-ka v ochrannej lehote
Ahojte, mam poistenú PN-ku v životnom poisteni. Viem, že môžem ísť na PN v ochrannej lehote 7 dní. Dostala som výpoveď. O pár dní konci výpovedná doba. Bude mi platiť poistená PN-ka zo životného poistenia keď pôjdem marodit v ochrannej lehote? Alebo mam ísť marodit v dobe keď som ešte zamestnaná?
@sasa1310 pýtala som sa niečo iné tieto moralisticke hlúposti ma nezaujímajú.
@tatiana1509 dufam ze aj tie poistky su dako osetrene voci spekulantom
@balerina2025 áno, špekulanti .. platíš si poistku 50-60€ mesačne… jediný špekulant je poisťovňa obhliadnuc od úmyslu autorky ..
@tatiana1509 ako máme vedieť,čo máš v zmluve? Sa opýtaj v poisťovni
@balerina2025 samozrejme, veď tam potrebujú aj dg. a každý jednu poistnú udalosť prešetrujú či nejde o poistný podvod
@tatiana1509 ano bude
Ochranná lehota sa pri poistkach neskuma, daj si pozor akurát na to ako dlho budeš pn...min. zvykne byt 29 dní aby platilo poistné plnenie...nájdeš to v zmluve a ďalšia vec je akú budeš mat diagnózu....všetky poisťovne majú vo vylukach dg. s krizami, tak na to bacha a potom ti môžu zamietnuť plnenie ak už si bola na tu dg liecena v minulosti
@tatiana1509 ak ti ma poistovna platit pnku musis byt zamestnana, ak nie si, nebude ti ju vyplacat, takto to ma vacsina poistovni, ide totiz o stratu prijmu z dobodu choroby a ak budes nezamestnanan nestracas prijem lebo ziadny nemas
@andaluzia12 to je na kazdom, ci taku poistku ma ci nie. nikto nikoho do poistky netlaci.
a teda 50 eurova uz je dost silna poistka
Pozri si podmienky svojej poisťovne. Je tam niekoľko "ale", pre ktoré nemusíš mať plnenie a ktoré môžu byť pri rôznych posiťvniach a poistkách rôzne. A to napríklad:
- plnenie môže byť iba počas trvania pracovného pomeru, slúži ako dorovnanie do vypadnutého príjmu (ako píše renatka)
- minimálna doba PN - niekde je 30 dní, niekde dokonca až 60 - PN nahlásiš okamžite (musíš), ale plnenie nastane až keď PN trvá minimálne stanovenú minimálnú dobu, čiže ak je tá doba napr. 60 dní, tak ti začnú platiť až keď si na PN 60 dní (doplatia spätne ak to tak v podmienkach majú)
@tatiana1509 ahoj ja som takto isla na on pred skoncekim pracovneho pomeru. Vyriesit si svoje zdrav. problemy v dobe ked som este zamestnana. Mam ppistku v alianze a poviem ti co robili aby mi nemuseli nic vyplacat. Za mna je lepsie ist na pn ked si zamestnana . Potrebovali k tomu milion tlaciv aj od zamestnavatela ze v case pn som bola zamestnana alebo teda potvrdenie o ukonceni pracovneho pomedu a milion vypisov zo zdravotnej dokumentacie. Nakoniec som peniaze dostala po skoro 6 mesiacoch ale co to bolo pisania emailov je neskutocne. Jikdybsa netreba dat odbit. A ano ak si uz raz platis takuto poistku a chces vyuzit pozor na dni ktore musis byt pn vacsinou je to 30 dni a spatne vyplacaju od 1 dna .

@tatiana1509 na PN sa chodí s chorobou alebo so zdravotným problémom, nie lebo ti končí pracovný pomer.