icon

Pokuta 900 EUR od SKMTP

23. mar 2025

Komora SKMTP mi vyrubala pokutu pretože som nemala 50kreditov. Nebolo to možné za pol roka stihnúť. Čo s tým mám robiť keď to nemám z čoho zaplatiť?
Nič nevlastným, bývam v nájomnom byte s dieťaťom a momentálne som na PN. Nedá sa voči tomu nejak odvolať? Veď to je choré celý tento systém.

panonia
23. mar 2025

Treba tam zavolať a dohodnuť sa. Kolegyni to stiahli na 160€ ale že ma nazbierať nejake kredity. Ja tiež zbieram ale do SKSaPa za mesiac som nazbierala 25 kreditov urobila som vśetky AD testy zadarmo a pozrela webinare, neviem koľko ma AD testov a webinarov vaša komora ale za tých 5 rokov sa to da nazbierať a ak by som veľmi chcela tak za 3 mesiace nazbieram tych 50.... Nič neplať a zavolaj tam. Maš vôbec nejaký kredit?

autor
23. mar 2025

@panonia iba 9 kreditov pretože zamestnávateľ má presviedčal,že to zbierať netreba.

30majka71
23. mar 2025

Neznalosť zákona neospravedlňuje, u nás v komore tiež nikoho nezaujíma, keď si nesplní oznamovaciu povinnosť. To máte ako keď si nekúpite diaľničnú známku, darmo budete vravieť, že predajca áut vám povedal, že známku nepotrebujete...

muchotrafka298
23. mar 2025

Mas 5 rokov na zbieranie kreditov, nikto to nechce zbierat dobrovolne. Pokuta Ti bola vyrubena opravnene, pozri si to v stanovach danej komory. Ja poznam tiez cloveka, co nezbiera lebo tvrdi, ze je to buzeracia a potom za rok potrebuje 50 tak chodi pocas dovolenky co si celu berie na rozne skolenia a seminare, hocikde bez ohladu na to, ci to potrebuje alebo nepotrebuje.

tanyan
23. mar 2025

Skús sa opýtať zamestnávateľa či to uhradí on... Nech ma aspoň informáciu o následkoch pre ľudí, ktorým dáva zavádzajúce informácie.

autor
23. mar 2025

Lenže ja ani nepracujem v zdravotníctve. Pracujem úplne na inej pozicii

panonia
23. mar 2025

Na vykonavanie zdravotníckeho povolania musíš byť v komore, ak v zdravotnictve nepracuješ tak v nej byť nemusiš. Keď neoboznámila komoru o ukončení prace v zdravotnictve tak chcú po Tebe kredity. Zbytočne to tu riešiš zajtra tam zavolaj. A ako dlho nepracuješ v zdravotnictve?

chrumka333
22. máj 2025

Môžem sa opýtať na akej pozícii pracuješ? A prečo si sa dala do komory?ja pracujem v štátnej správe a vraj sa tiež musím nahlásiť,tak preto má to zaujíma, dík