Postup na znovuzískanie odobratého vodičského preukazu
Dobrý deň chcel by som sa opýtať pred rokom aj pol mi bol odobraty vodičský preukaz na dva roky s tým že si oňho môžem požiadať po uplynutí polovice trestu chcem sa spýtať za ako dlho sa to zvykne vybaviť keďže v polke júna potrebujem odcestovať o chcel by som to mať dovtedy vybavené budem rad za každú odpoved
Oficialne maju lehotu na vyjadrenie 60 dni, ale obvykle to stihaju do 30 dni od podania ziadosti. Plus po odpusteni zvysku trestu je treba spravit skusky z dopravnych predpisov, ktore sa zvyknu konat raz za tyzden.
Dobrý den ja mám tiež podobný prípad mne tiež zobrali na 2 roky ale po ruku môžem žiadat len kedže idem von do nemecka teraz robiť by ma zaujímalo že ak ma privolajú na súdne rozhodnutie a s tým papierom ak pôjdem na policiu kolko trvá alebo za aký čas mi dajú termín na skúšky ?

Záleží kvôli čomu bol odobratý.Ak za alkohol musíš absolvovať psychiatrické vyšetrenie, psychologické potvrdenie a vyplatenie pokuty. Po uplynutí polovici doby odňatia preukazu, môžeš na dopravnom inšpektoráte požiadať o vydanie.