icon

Postup zosobášenia s cudzincom

mariyia
18. mar 2025

Ahojte chcela by som sa spýtať čo potrebujeme k tomu aby sme sa zosobášili. Môj stav slobodná on rozvedený. On potrebuje preklad dokladov a Rozvodový papier a ďalej ako podať žiadosť na úrad ?Ak som niečo vynechala tak mi to môžte kľudne napísať. Prosím poraďte mi viem, že by som si to mohla pozrieť na nete no takto polopatě to bude lepšie, rýchlejšie. ( posmešky ak niekto máte tak si to nechajte pre seba ) ďakujem

kalifka
18. mar 2025

Ale asi by si mala povedať aj aká krajina - či Európa, alebo tretie krajiny.

januska12323
18. mar 2025

Z akej krajiny, kde sa chcete sobášiť, aký status má cudzinec - trvalý pobyt, pracuje...?

levantinka
18. mar 2025

Strasne malo info mame. Lebo tam zalezi na type krajiny odkial je. Niekde staci apostilla, niekde je treba superlegalizacia dokladov. Aky ma pobyt atd atd. Inak vsade existuje na taketo veci kontakt kde si priamo zavolas a oni ti podla toho povedia...

tenerifka
18. mar 2025

@mariyia napis krajinu, je rozdiel, ak je z Nemecka, a rozdiel, ak je z Burkina faso

pato88
18. mar 2025

My sme sa nebrali na SK sice, obaja sme z EU, rodne listy, vyhlasenie, ze sme neni uz niekde zosobaseni s niekym inym, u Vas asi teda ten rozvodovy list pre neho, obcianske alebo pasy, certifikat pobytu… a ak mate deti aj nejake ich rodne listy, asi aby sa to zlegalizovalo. Treba ist asi na matriku? Tam by Vam mali dat zoznam co treba… my sme to nejak mesiac pred sobasom odovzdavali…

pato88
18. mar 2025

@pato88 a pokial viem apostily uz netreba, urodne preklady jeho papierov samozrejme ano, a je uplne jedno ci buduci manzel pracuje a aky ma plat a kde… jedine ak mie je z EU tie apostily treba mat

tenerifka
18. mar 2025

@mariyia moslim z Uruguaja? Ci ako? Schvalne som pozrela tvoje predchadzajuce prispevky. Ak chces relevantne odpovede, tak napis pravdu, takto je to len co by bolo keby.....

pato88
18. mar 2025

Este ma napadlo, ved kontaktujte konzulaty, tam Vam poradia urcite.