icon

Potrebuje dieťa občiansky na cestu do Maďarska?

annaannies
1. aug 2025

Zdravím
Je pravda že ak chceme ist so 7 mesačným dieťaťom napr.do Madarska musi mať občiansky s fotkou???
Pretože ten bez foto máme ale vraj je nanič😀
A ešte ak idem robiť rezerváciu na policiu kvôli vyhotoveniu zadávam svoje údaje alebo údaje dieťaťa???
Možno blbé otázky ale chcem v tom mať jasno

xlucia
1. aug 2025

ano musis mat obciansky s fotkou, je to uplne logicke . rezervaciu mat nemusis, ale moze sa ti stat ze prides na policajne oddelenie, a uz budu mat na ten den plno a nedostanes sa na radu, cize rezervacia je lepsia. budes vybavena nacas plus minus 15 minut. a system v rezervacke ta navedie, co presne mas zadat. davas tam hlavne o dietati, meno rodne cislo atd....

patka06
1. aug 2025

Potrebuje platný cestovný doklad OP s fotkou alebo pas, rovnako ako dospelý
OP bez fotky je náhrada preukazu poistenca, neslúži na cestovanie
Pri rezervácii zadávaš svoje údaje, ak ideš bez rezervácie, máš prednostné vybavenie

kavasmliekom
1. aug 2025

@annaannies áno, op s fotkou, alebo pas. Údaje zadavas svoje. Dieťatko odfotila tak, že ty si sa dnes, pred teba dajú plachtu a dieťa si posadis na seba, nejakými kľúčami alebo neviem čím ho budú lákať aby pozeralo smerom do objektívu. 🙂

annaannies
autor
Autor odpoveď zmazal
annaannies
autor
1. aug 2025

No ano chcem rezervaciu urcite len neviem ci teda vyplnit svoje udaje alebo udaje dietata ?

kavasmliekom
1. aug 2025
@annaannies

No ano chcem rezervaciu urcite len neviem ci teda vyplnit svoje udaje alebo udaje dietata ?

@annaannies svoje údaje zadavas, keď dieťa nemá op, ako chceš rezervovať?

januska12323
1. aug 2025

Pokiaľ viem Maďarsko je stále samostatná krajina a každý človek potrebuje cestovný doklad.

annaannies
autor
1. aug 2025
@kavasmliekom

@annaannies svoje údaje zadavas, keď dieťa nemá op, ako chceš rezervovať?

@kavasmliekom no ten detsky občiansky bez fotky má číslo

kavasmliekom
1. aug 2025
@annaannies

@kavasmliekom no ten detsky občiansky bez fotky má číslo

@annaannies dávaš svoje údaje, údaje zákonného zástupcu.

sim_simonka
1. aug 2025

Inak ak pôjdeš s dieťaťom do 3 rokov tak máš prednosť. To keby nebolo voľne na rezervácii. Údaje zadavas svoje, pokiaľ dieťa už nemalo nejaký doklad vystavený v minulosti. A teda áno, potrebuješ do zahraničia doklad s fotkou

macilaci
1. aug 2025

@annaannies ja som zadavala číslo OP dieťaťa.

anonym_1c8aaf
1. aug 2025

Uz som sa bala, ze tato otazka vypadla z repertoaru😉 Je Madarsko v zahranici? Je male dieta clovek? Potrebuje clovek cestovny doklad do zahranicia?

annaannies
autor
1. aug 2025
@anonym_1c8aaf

Uz som sa bala, ze tato otazka vypadla z repertoaru😉 Je Madarsko v zahranici? Je male dieta clovek? Potrebuje clovek cestovny doklad do zahranicia?

@anonym_1c8aaf ja som sa zas bála že tu žiadny blbý komentár nebude ale dočkala som sa
človek sa už ani opýtať nemôže

anonym_1c8aaf
1. aug 2025
@annaannies

@anonym_1c8aaf ja som sa zas bála že tu žiadny blbý komentár nebude ale dočkala som sa
človek sa už ani opýtať nemôže

@annaannies Ak dospely clovek neovlada taketo triviality, tak je to smutne. Blby komentar je tak akurat ten Tvoj😉

annaannies
autor
1. aug 2025
@anonym_1c8aaf

@annaannies Ak dospely clovek neovlada taketo triviality, tak je to smutne. Blby komentar je tak akurat ten Tvoj😉

@anonym_1c8aaf to je moja vec čo sa opýtam ak sa to niekomu nepáči netreba komentovať

aliziana
1. aug 2025

@annaannies môžeš kľudne bez rezervácie, dieťa do 3r. ide prednostne. Len to tam kdesi musíš zakliknúť.

annaannies
autor
1. aug 2025

Dakujem za pomoc už je to vyriešené🙂

anonym_01651f
1. aug 2025

@annaannies nemusí mať ani občiansky ani pas . Bývam z deťmi v Maďarsku už 5 rokov a nikdy nikto nič nepýtal. Chodíme cez hranice denne aj 4x

aliziana
1. aug 2025
@anonym_01651f

@annaannies nemusí mať ani občiansky ani pas . Bývam z deťmi v Maďarsku už 5 rokov a nikdy nikto nič nepýtal. Chodíme cez hranice denne aj 4x

@anonym_01651f to neznamená, že nemusí mať 😃😃😃

cacianka
2. aug 2025
@anonym_01651f

@anonym_01651f 🤦