Potrebuje dieťa pas do Maďarska?
Ahojte, chceme ísť v nedeľu do Maďarska.Ale ešte moja 3 ročná dcéra nemá pás.Chcem sa len opýtať, na internete sa píše, že deti do 15 rokov môžu vycestovať buď s pasom alebo s občianským.Myslia tým určite občianský s fotkou.Ak ale by som zobrala rodný list + občianský ,ktorý deti dostávajú bez fotky, tak myslíte ,že by nam to prešlo? Chceli by sme ísť len na pár hodín do Sárospataku.Ďakujem za vysvetlenie.Ak mi väčšina napíše, že v žiadnom prípade tak, samozrejme nepôjdeme a budeme čakať za pasom.Najlepšie kebyže mi napíšete z vlastnej skúsenosti.Ja som bola pred pár rokmi a vôbec nás nekontolovali a to sme sa báli lebo môj manžel si zabudol občianský doma a zistil to až na mieste.
@lucylaw Presne toho sa bojim, že väčšina hovori nekontoluju a nás nakoniec budú🙈 a ako to je s tym pasom.Manžel bol s dcerou ale strašne dlha čakacia doba je.A nespýtal sa na urychlenie.Kebyže tam pôjdem a požiadam o urychlenie tak do kolkých dní mi ho vedia vystavyť?
Nepreslo. Ist bez platneho dokladu cez hranice by som urcite neskusala.
Daj urobit OP zrychleny do dvoch dni, ak to surne potrebujes.
veď kľudne chod bez dokladu - nič horšie ako pár hodín na policajnej stanici, kým preveria totožnosť dieťaťa sa nestane.... navyše ak budete mať aj jazykovú bariéru
Keby vas aj zastavili, ako zdokladujes ze je tvoja? Ak ti 20 bab napise, ze ich nikto nezastavil, ako vies ze nezastavia aj teba?
S pasmi je to teraz katastrofa,mama si ho bola dať robiť 23.5. a ešte nič, zrýchlený je tuším do 2 dní,to vraj dodržujú podľa toho,čo som čítala..
Chodím často do Budapešti ale ze som ešte pasovaka nevidel to je tutovka. Občas policajti. Zober OP bez fotky a kľudne si urobte výlet.
Bez dokladu by som za hranice ist veru neriskovala. Nemusis vybavovat pas. Staci OP s FOTKOU…je to lacnejsie, rychlejsie a spratnejsie
@lady083 ale chceli sme ist v nedelu a cez vikend mi to nikto neurobi😀🙈
@peter0123 prečo cítim iròniu ak som sa len opýtala ale beriem to.Zvykla som si ,že ľudia na modrom koníku sú všeliaký.
Nikto nikoho nebude par hodín overovať. Urob deťom radost
@autorka kolko km to mate?
@markusrasford 70km
@peter0123 este je k tomu aj par stoviek € pokuta a teda rodicia na policii a dieta so socialnou pracovnickou,
@markusrasford to nie je len o kontrole na hranicnom prechode, moze ich nahodne kontrolovat hliadka, nedajboh budu ucastnikmi autohavarie… dufam, ze ked na tvoje odporucanie pojdu, tak im aspon zacvakas pokutu…
Autorka: vacsinou nekontroluju, to je fakt… a co ked prave teraz budu? Je toto jeden jediny den vo vasich zivotoch, kedy mate moznost tam ist?
@ ja osobne by som išiel.
@sissy27 Po týchto komentároch sa bojím uz ísť a aj také odpovede som čakala takže som sa pytala asi len pre zaujímavost.A s tou kontolou.Vieš ako sa hovorí jeden zo sto ja som vždy ten jeden😀 takze neriskujem
@sissy27 ja chodim do Maďarska. Viem ako to funguje.
@sissy27 tak keď budem tak rozmyslat ani do obchodu nepojdem
@markusrasford tak dufam do toho HU zasadne s detmi a vsetci bez dokladov, lebo ved naco 🤦🏼♀️🤷♀️
Vazne porovnavas cestu do obchodu s cestou do zahranicia?
@sissy27 nie. Nie všetci ved rodicia majú a deťom OP aj keď bez fotky
Tak cestu si odložíte na neskôr, také veci sa plánujú dopredu.
Môžeš dcére dať urobiť občiansky za 2 pracovné dni za 27€, alebo pas za 2 pracovné dni za 36€. Obe doklady s dvojročnou platnosťou.
Dole je mapka do ktorých krajín sa dá cestovať s občianskym preukazom.
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...
@sissy27 na stránke MV ze do Maďarska do 15 rokov s platným pasom alebo s OP a tam sa nikde nepíše ze OP musí mať fotku
@markusrasford naozaj? Aspon netrep
@ddaassuullaa snažím sa netrepat. Neviem urobiť screen shot ale keď sa mi to podarí tak to sem dam
@markusrasford Ďakujem ti za odpovede, myslím si ,že je malá šanca ,že nás budu kontolovať ale neriskujeme radšej pojdeme budúci vikend s pasom.Verím ti.Snád ťa tu kvoli tvojmu nazoru neukamenuju🙈
@ddaassuullaa kde je napísané že musí by fotka?
@autorka nemám vo zvyku tvrdiť niečo co nemám overené. Není dôvod kamenovat.
@markusrasford mzv stranke ma.jasne uvedene, ze obciansky s fotografiou. Co nie je jasne?
Ani screenshot a ani citat?🤦♀️

Nie neprešlo,treba buď pas alebo občiansky s fotkou. Bodka,žiadna iná možnosť nie je. To,že ti tu teraz 90% žien napíše,že ich nekontrolovali neznamená,že akurát vy nebudete tí,ktorých skontrolujú a určite by si nechcela mať také problémy,aké ti môžu urobiť.