icon

Potrebujem české rodné číslo na prechodný pobyt?

ferenko
17. jún 2025

Dobrý deň mám prechodný pobyt v Českej republike nepridelili mi české rodné číslo prosím napíšte mi má s tým niekto skúsenosť prideľujú ho slovenským občanom alebo o tom musím požiadať Potrebujem to rodné číslo na bankové účely napr Bankovní identita

maranco
17. jún 2025

@ferenko Se vzdáleným vydáváním bankovní identity cizincům z EU, kteří v Česku mají trvalý či dlouhodobý pobyt, díky doplnění registru už začaly první dvě banky: Moneta a Fio.

Zdroj: https://www.penize.cz/osobni-ucty/443163-bankov...

ssimusska
17. jún 2025

@ferenko 🙂

amelia89
17. jún 2025

@ferenko ak mas prechodny pobyt,dostal si aj rodne cislo. to bez toho nejde,otvor si ten papier poriadne.
Na bankovu identitu zvacsa ale chcu pobyt trvaly …

sabinka022
17. jún 2025
@amelia89

@ferenko ak mas prechodny pobyt,dostal si aj rodne cislo. to bez toho nejde,otvor si ten papier poriadne.
Na bankovu identitu zvacsa ale chcu pobyt trvaly …

@amelia89 Tak to sa mylis. Ja som si vybavovala prechodny pred par rokmi a ziadne ceske rodne cislo som nedostala pridelene. A nie,naozaj tam nie je napisane. A mylis sa aj v druhom bode, na bankovu identitu som ani trvaly pobyt nepotrebovala.
/Jedine,ze by sa nieco zmenilo poslednu dobu,kedze oboje uz je par rokov./

amelia89
17. jún 2025
@sabinka022

@amelia89 Tak to sa mylis. Ja som si vybavovala prechodny pred par rokmi a ziadne ceske rodne cislo som nedostala pridelene. A nie,naozaj tam nie je napisane. A mylis sa aj v druhom bode, na bankovu identitu som ani trvaly pobyt nepotrebovala.
/Jedine,ze by sa nieco zmenilo poslednu dobu,kedze oboje uz je par rokov./

@sabinka022 ak mas pobyt=mas rodne cislo.
Ak si narodena pred 1.1.1993 dokonca je to cislo identicke ako tvoje slovenske RČ. (moj pripad napriklad…)

A identita - napisala ZVACSA tak neviem v com sa mam mylit? zvacsa neznamena vzdy. zavisi konkretne od danej banky.

sabinka022
17. jún 2025
@amelia89

@sabinka022 ak mas pobyt=mas rodne cislo.
Ak si narodena pred 1.1.1993 dokonca je to cislo identicke ako tvoje slovenske RČ. (moj pripad napriklad…)

A identita - napisala ZVACSA tak neviem v com sa mam mylit? zvacsa neznamena vzdy. zavisi konkretne od danej banky.

@amelia89 Ja ceske rč nemam. Neviem ako ti to mam vysvetlit. V tej knizke mam pri RČ iba ciaru a nic viac. A som rocnik 1993. Takze tolko k tomu.

ferenko
autor
18. jún 2025

Ludia fakt to tam nemam nie som slepý a viem čítať je tam iba číslo dokladu adresa štát narodenia miesto narodenia tak do koľkej platný A Bankovní identitami vôbec nefunguje skúšal som to všade v ČSOB potrebujú trvalý pobyt s českým rodným číslom air banke mi ukazuje že aktivni ale voubec nefunguje ked že nie som Pridelený ako občan ČR na to potrebujem rodné číslo

amelia89
18. jún 2025
@ferenko

Ludia fakt to tam nemam nie som slepý a viem čítať je tam iba číslo dokladu adresa štát narodenia miesto narodenia tak do koľkej platný A Bankovní identitami vôbec nefunguje skúšal som to všade v ČSOB potrebujú trvalý pobyt s českým rodným číslom air banke mi ukazuje že aktivni ale voubec nefunguje ked že nie som Pridelený ako občan ČR na to potrebujem rodné číslo

@sabinka022 . Ak si narodena po 1.1.93 to znamena len ze teda to ceske cislo nebude zhodne so slovenskym. Doslova je napisane na tej fotke ze MV ta o nom nebude aktivne informovat.
@ferenko tak zavolaj na MV a spytaj sa na to rodne cislo.
Ano,niektore banky chcu trvaly pobyt, niektore mozno nie,musis ist osobne sa spytat.