Potrebujem české rodné číslo na prechodný pobyt?
Dobrý deň mám prechodný pobyt v Českej republike nepridelili mi české rodné číslo prosím napíšte mi má s tým niekto skúsenosť prideľujú ho slovenským občanom alebo o tom musím požiadať Potrebujem to rodné číslo na bankové účely napr Bankovní identita
@ferenko ak mas prechodny pobyt,dostal si aj rodne cislo. to bez toho nejde,otvor si ten papier poriadne.
Na bankovu identitu zvacsa ale chcu pobyt trvaly …
@amelia89 Tak to sa mylis. Ja som si vybavovala prechodny pred par rokmi a ziadne ceske rodne cislo som nedostala pridelene. A nie,naozaj tam nie je napisane. A mylis sa aj v druhom bode, na bankovu identitu som ani trvaly pobyt nepotrebovala.
/Jedine,ze by sa nieco zmenilo poslednu dobu,kedze oboje uz je par rokov./
@amelia89 Tak to sa mylis. Ja som si vybavovala prechodny pred par rokmi a ziadne ceske rodne cislo som nedostala pridelene. A nie,naozaj tam nie je napisane. A mylis sa aj v druhom bode, na bankovu identitu som ani trvaly pobyt nepotrebovala.
/Jedine,ze by sa nieco zmenilo poslednu dobu,kedze oboje uz je par rokov./
@sabinka022 ak mas pobyt=mas rodne cislo.
Ak si narodena pred 1.1.1993 dokonca je to cislo identicke ako tvoje slovenske RČ. (moj pripad napriklad…)
A identita - napisala ZVACSA tak neviem v com sa mam mylit? zvacsa neznamena vzdy. zavisi konkretne od danej banky.
@sabinka022 ak mas pobyt=mas rodne cislo.
Ak si narodena pred 1.1.1993 dokonca je to cislo identicke ako tvoje slovenske RČ. (moj pripad napriklad…)
A identita - napisala ZVACSA tak neviem v com sa mam mylit? zvacsa neznamena vzdy. zavisi konkretne od danej banky.
@amelia89 Ja ceske rč nemam. Neviem ako ti to mam vysvetlit. V tej knizke mam pri RČ iba ciaru a nic viac. A som rocnik 1993. Takze tolko k tomu.
Ludia fakt to tam nemam nie som slepý a viem čítať je tam iba číslo dokladu adresa štát narodenia miesto narodenia tak do koľkej platný A Bankovní identitami vôbec nefunguje skúšal som to všade v ČSOB potrebujú trvalý pobyt s českým rodným číslom air banke mi ukazuje že aktivni ale voubec nefunguje ked že nie som Pridelený ako občan ČR na to potrebujem rodné číslo
Ludia fakt to tam nemam nie som slepý a viem čítať je tam iba číslo dokladu adresa štát narodenia miesto narodenia tak do koľkej platný A Bankovní identitami vôbec nefunguje skúšal som to všade v ČSOB potrebujú trvalý pobyt s českým rodným číslom air banke mi ukazuje že aktivni ale voubec nefunguje ked že nie som Pridelený ako občan ČR na to potrebujem rodné číslo
@sabinka022 . Ak si narodena po 1.1.93 to znamena len ze teda to ceske cislo nebude zhodne so slovenskym. Doslova je napisane na tej fotke ze MV ta o nom nebude aktivne informovat.
@ferenko tak zavolaj na MV a spytaj sa na to rodne cislo.
Ano,niektore banky chcu trvaly pobyt, niektore mozno nie,musis ist osobne sa spytat.

@ferenko Se vzdáleným vydáváním bankovní identity cizincům z EU, kteří v Česku mají trvalý či dlouhodobý pobyt, díky doplnění registru už začaly první dvě banky: Moneta a Fio.
Zdroj: https://www.penize.cz/osobni-ucty/443163-bankov...