icon

Potrebujem faktúry zo Slovenska pri A1 legislatíve?

strangesoul
13. apr 2025

Zdravím, keď mám A1 legislatívu na štáty Nemecko a Švédsko, potrebujem slovenské faktúry tiež? Lebo mi kázali mať aspoň dve faktúry zo Švédska ale neviem či aj zo Slovenska. Ďakujem.

katarinaba
13. apr 2025

Ano, potrebujes. Dokonca v istej sume. Aby si mohol byt posudzovany podla SK legislativy, musis mat podnikatelske aktivity na SK.

strangesoul
autor
24. máj 2025
@katarinaba

Ano, potrebujes. Dokonca v istej sume. Aby si mohol byt posudzovany podla SK legislativy, musis mat podnikatelske aktivity na SK.

@katarinaba Zistil som, že chceli odo mňa jednu nemeckú, jednu švédsku a jednu slovenskú, ale akonáhle som povedal, že ja už nechcem legislatívnu do dvoch a viacerých štátov, ale už chcem iba vysielanie do jedného štátu, tak vtedy stačí len dve slovenské faktúry doniesť, za dva mesiace a minimálne vo výške životného minima. Ďakujem za Váš komentár.

katarinaba
24. máj 2025
@strangesoul

@katarinaba Zistil som, že chceli odo mňa jednu nemeckú, jednu švédsku a jednu slovenskú, ale akonáhle som povedal, že ja už nechcem legislatívnu do dvoch a viacerých štátov, ale už chcem iba vysielanie do jedného štátu, tak vtedy stačí len dve slovenské faktúry doniesť, za dva mesiace a minimálne vo výške životného minima. Ďakujem za Váš komentár.

@strangesoul no ja som vzdy riesila len jeden stat, takze sme dokladali len slovenske faktury. Nie je za co 🤗

anonym_cfc470
23. júl 2025
@katarinaba

@strangesoul no ja som vzdy riesila len jeden stat, takze sme dokladali len slovenske faktury. Nie je za co 🤗

@katarinaba prosím ťa, vieš mi poradiť? Ako požiadať o predĺženie platnosti dokumentu A1? Chlapi pokračujú v práci v zahraničí do konca roka, A1 im platí do konca júna, potrebujem to predĺžiť elektronicky a neviem nájsť to tlačivo.

summer23456
23. júl 2025
@katarinaba

@katarinaba alebo sa to podáva ako nová žiadosť?

katarinaba
23. júl 2025
@summer23456

@katarinaba alebo sa to podáva ako nová žiadosť?

@anonym_cfc470
@summer23456 predlzenie som neriesili, vzdy len novu ziadost. Skuste zavolat na socialku.

anonym_cfc470
23. júl 2025
@katarinaba

@anonym_cfc470
@summer23456 predlzenie som neriesili, vzdy len novu ziadost. Skuste zavolat na socialku.

@katarinaba nemôžem sa tam dovolať. Odpísali mi na mail že novú žiadosť podat. Ale ešte dom sa chcela opýtať,ak mi vieš poradiť,keďže mi nedvíhaju... Idem písať novú žiadosť, chlap bude na Tom istom projekte, v tom istom štáte. Nevieš ako vyplniť toto? Môžem dať že nie? Lebo keď dám áno, tak tam píše, že treba vyplniť vylucne obdobia, na ktoré soc.nevystavila A1. Čiže dobre tomu rozumiem, že áno dám len v prípade ak bol von a nemal A1? Čiže normálne dávať nie? Hrebeň sa v papieroch po kolegyni a neviem sa dopátrať ako tak dávala ona...

anonym_cfc470
23. júl 2025

Teda čo som našla, vychádza mu, že ona dávala nie. Aj keď už hair v tom štáte bol. Môže to tak byť?

katarinaba
23. júl 2025
@anonym_cfc470

@katarinaba nemôžem sa tam dovolať. Odpísali mi na mail že novú žiadosť podat. Ale ešte dom sa chcela opýtať,ak mi vieš poradiť,keďže mi nedvíhaju... Idem písať novú žiadosť, chlap bude na Tom istom projekte, v tom istom štáte. Nevieš ako vyplniť toto? Môžem dať že nie? Lebo keď dám áno, tak tam píše, že treba vyplniť vylucne obdobia, na ktoré soc.nevystavila A1. Čiže dobre tomu rozumiem, že áno dám len v prípade ak bol von a nemal A1? Čiže normálne dávať nie? Hrebeň sa v papieroch po kolegyni a neviem sa dopátrať ako tak dávala ona...

@anonym_cfc470 toto je pre zamestnancov, ja som vyplnala pre SZCO.
A neda sa tam dat ano a nevyplnit od do?

summer23456
23. júl 2025
@katarinaba

@anonym_cfc470 toto je pre zamestnancov, ja som vyplnala pre SZCO.
A neda sa tam dat ano a nevyplnit od do?

@katarinaba to som neskúšala, skúsim veru nabudúce. Robila som sa, zastupuje kolegyňa a iná nevedela, že mám dať nie radšej, že to nie je až také dôležité... Že to asi keby bol von a bez A1. No tak neviem...