Potrebujem poradiť: Kam odovzdať doklady?
Dobry den .
Bude mi niečo vrátené?
Mam doložiť rodný list dieťaťa a podať s tým ale mám to dávať este účtovnícke? Ďakujem za každú radu

Nemá ti byť čo vrátené, nakoľko si zaplatila presne 0 € na preddavkoch.
Rodný list načo? Na daňový bonus nemáš nárok, nakoľko nespĺňaš podmienku zarobku1/2 ročnej minimálnej mzdy.
@lilianka28 áno to chápem. Ale ako je možné že je preddavok 0€? Minulý rok som pracovala rovnako u toho istého zamestnávateľa dokonca len 4 mesiace a bol preddavok takmer 60€ ( nepodavala som, iba prišlo vyúčtovanie rovnakého typu)
Zrejme ti minuly rok (teda 2023) nebola mesačne uplatňovaná NČZD na zamestnanca a tým pádom bola aj platena preddavková daň.
V roku 2024 sa asi už NČZD uplatňovala mesačne, a pri nízkej mzde po jej odčítaní sa nemá z čoho zaplatiť preddavok, takže daň je nulová.
V konečnom dôsledku je to jedno, čo sa týka zaplatenej dane, len s tým rozdielom či je to mesačne alebo ročne.
@lilianka28 ale na výplatnej páske mám riadne uhradenu aj daň
No pokiaľ je na páske uhradená daň a v potvrdení nie, treba sa opýtať na mzdovom, lebo je to zvláštne. Tu ti nik viac neporadí.
@lilianka28 každý mesiac mám uhradené od 19-29€ za daň. Napríklad v hrubom 204, minus zdravotná,sociálna, a daň a plat 180
V čistom 180